Johnny de Mol in HLF8

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johnny de Mol in HLF8

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Cintha Rood

HLF8-presentator Johnny de Mol is duidelijk over wat hij van de ex-partner van zijn tante Linda de Mol vindt: "Een ongelooflijke klootzak".

Johnny begon de aftrap van het nieuwe seizoen van HLF8 minder vrolijk dan hij waarschijnlijk had gewild. Hij ontkwam er met zijn talkshow niet aan om de beschuldigingen van vermeend seksueel gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland te bespreken. Jeroen Rietbergen is zijn oom en vader John de Mol was toentertijd bij het programma betrokken.

“Ik moet en ik wil natuurlijk beginnen met de berichtgeving omtrent The Voice”, begon hij het nieuwe seizoen. "De driedubbele blik waarmee ik naar de situatie kijk: als mens, als programmamaker en als familielid maakt dat ik allerlei dingen zou willen doen. Maar daar is het nog te vroeg voor, want nog niet alle feiten zijn duidelijk en ik ben op dit moment, en misschien wel helemaal niet, objectief genoeg.”

Ook vertelt hij hoe zijn familie de situatie ervaart. “Tegelijkertijd vind ik het ook vreselijk voor de mensen in de omgeving van de andere kant. Die pijn en dat verdriet en schaamte zijn voor mij van heel dichtbij voelbaar. Laat ik duidelijk zijn: het staat niet in verhouding tot de pijn en het verdriet die de andere betrokkenen ervaren.”

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

Alleen maar verliezers

Johnny kaart ook het onderzoek van Tim Hofman aan, die met zijn YouTube-programma BOOS volgens hem “zijn werk heeft gedaan”. “Het mag duidelijk zijn dat als er misstanden zijn, het goed is dat ze aan de kaak worden gesteld. Totdat BOOS de uitzending over het onderzoek naar de misstanden binnen The Voice of Holland uitzendt, kunnen we er eigenlijk weinig over zeggen omdat we het niet weten”, vindt de HLF8-presentator. Hij wil voorzichtig met de materie omgaan en “het onderzoek van onafhankelijker professionals afwachten”. Volgens hem zijn er in deze situatie alleen verliezers.

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

'Niemand wist het'

Als sidekick Catherine Keyl Johnny vraagt of hij wist dat Linda en Jeroen Rietbergen een aantal jaar geleden uit elkaar waren, vertelt hij: “Niemand wist het, dat hebben ze echt heel erg onder de pet gehouden.” Ook vertelt hij dat hij zondag bij haar langs is gegaan “om er voor haar te zijn”.

Linda is er volgens de presentator “behoorlijk van in de war”. “Uiteraard hadden ze dit al vijf, zes jaar geleden al opgelost met elkaar, maar zo'n wond gaat natuurlijk wel weer even open.” Of het goedkomt tussen de twee weet Johnny niet.

Johnny is duidelijk over Jeroen Rietbergen, die hij “een aangewaaide oom” noemt. Als interviewicoon Catherine vraagt wat hij van hem vindt is hij helder: “Een ongelooflijke klootzak. Dat is natuurlijk een lul de behanger." Tegelijkertijd zegt hij er ook bij: "We houden natuurlijk wel van hem."

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

'Hij schaamt zich kapot'

De telg uit de bekende tv-familie heeft de afgetreden bandleider een appje gestuurd waarin hij heeft gezegd dat hij hoopt dat alle mensen die dichtbij hem staan hier heel snel overheen komen. Volgens Johnny “schaamt hij zich kapot”. “Linda heeft ook een dochter. Een jonge dochter die hem als vader zien, als bonusvader. Tuurlijk wens je hem ook het beste, maar het is wel een eikel natuurlijk.”

De presentator weet niet waarom de ex-partner van zijn tante er niet door zijn vader, de zenderbaas, uit is gegooid toen hij eerder de fout in was gegaan tijdens zijn werkzaamheden voor The Voice of Holland. Volgens Johnny komt zijn vader vroeger dan gepland terug uit het buitenland, maar zal hij naar alle waarschijnlijkheid geen statement naar buiten brengen voor donderdag.

Lees verder