RTL verwijdert TVOH, Ali B-docu

Ali B. in The Voice of Holland

De aflevering van BOOS over misstanden bij The Voice of Holland laat een smeulende krater achter in de media. RTL besloot eerder al het huidige seizoen van TVOH op pauze te zetten, en nu zijn alle afleveringen van het programma offline gehaald. Daarnaast is de docu over Ali B. ook verdwenen.

BOOS onderzocht heftige beschuldigingen van machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag en zelfs seksueel misbruik dat samenhing met The Voice of Holland. Er werden zware beschuldigingen geuit richting bandleider Jeroen Rietbergen, de coaches Marco Borsato en Ali B. én een regisseur van de show.

RTL schortte de samenwerking met Ali B. al voor de uitzending op, omdat er aangifte tegen de rapper/presentator werd gedaan. RTL zorgt er nu voor dat Ali B. helemaal wordt ge-ausradiert. The Voice of Holland is verwijderd van RTLXL én Videoland. De documentaire Ali Bouali is ook nergens meer te bekennen. Alle kanalen van TVOH op social media zijn óók verwijderd.

RTL verwijdert TVOH, Ali B-docu
RTL verwijdert TVOH, Ali B-docu

Op Instagram meldt Ali B. dat hij zich ‘bij The Voice of Holland nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag’.

TVOH: één grote ravage

Op tv ging het donderdagavond bijna alleen maar over BOOS. Verschillende coaches uit TVOH reageerden razend op het nieuws, terwijl anderen kritisch waren op John de Mol. Volgens Johan Derksen is het leed niet te overzien. Naast de slachtoffers van seksueel misbruik ‘worden er misschien wel 100 mensen werkloos en zijn er gezinnen vernield… Het is één grote ravage.’

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.