Schokkend verhaal in BOOS: 'Ali B heeft mij verkracht'

Ali B in The Voice of Holland

Een vrouw die acht jaar geleden meedeed aan The Voice of Holland, zegt in #BOOS van Tim Hofman dat ze verkracht is door coach Ali B. Ook andere jonge vrouwen vertellen schokkende verhalen over de inmiddels oud-Voice-coach. 

We zien een meisje voor Tim Hofman staan. Ze heeft een capuchon op en wordt onherkenbaar in beeld gebracht. Ze geeft aan dat ze aangifte gaat doen tegen Ali B vanwege verkrachting. Het meisje sprak al eerder met de politie en ook het OM wist al van haar verhaal. "Het OM heeft er naar gekeken en geven aan, doe maar die aangifte", vertelt Hofman. "Ik hoop dat ik met deze aangifte iets openbreek voor meisjes die zich nooit gehoord hebben gevoeld", aldus het meisje.

Nog meer schokkende verhalen

Twee oud-kandidates doen vervolgens ook hun verhaal, allen onherkenbaar en met vervormd stemgeluid. Kandidate één kreeg nadat ze uit The Voice lag van Ali het verzoek om een keer een studiodag in te plannen, zo claimt ze. Dat klonk haar wel interessant, ze hielden contact. Op een gegeven moment zou hij gevraagd hebben: "ben je thuis?" De kandidate claimt dat Ali opeens voor haar deur stond, waarna ze hem binnenliet. "Ik heb zin om je te neuken", zou hij vervolgens uit het niets tegen haar gezegd hebben. Zij lachte dat uit ongemakkelijkheid weg. Hij stond op, wreef over zijn benen en zei nog eens: "Ik heb zin om je te neuken", gaat het verhaal van de kandidate verder. Ze wees hem de deur waarna hij weg zou zijn gegaan, stelt ze: "Ik was alleen thuis, ik ben wel bij de deur gaan staan zodat ik weg kon."

Verkrachting

Kandidate 2 vertelt dat ze een rondleiding kreeg door Ali's studio in Almere. Ook bij haar zat het Voice-avontuur er al op; dat is inmiddels 8 jaar geleden. Hij begon haar vrij plotseling te zoenen, claimt de vrouw. Ze legt uit dat ze helemaal verstijfde. Daarna gebeurde er volgens haar veel meer dan zoenen. Na de gebeurtenis, zou Ali volgens de vrouw haar optreden in de liveshow hebben teruggekeken om commentaar te geven. "Als je volgend jaar weer meedoet, moet je het me even laten weten. Dan kom je in mijn team en dan kom je heel ver", zou hij gezegd hebben. "Pas een paar jaar later durfde ik het te vertellen", gaat dezelfde vrouw verder. "En toen pas besefte ik dat dit nooit had mogen gebeuren. Ik heb geen nee gezegd, ik ben meegegaan. Ik durfde niets te zeggen. Hij was 32, ik was 18. 1000 procent zeker dat hij misbruikt heeft gemaakt van de situatie. Het is moeilijk om het verkrachting te noemen, maar dat is wel wat het is." Ze vroeg hem ook of hij dit vaker deed. "Heb je dit vaker gedaan, met andere meisjes?" "Ja ja", zou hij gereageerd hebben. "Dit doe ik wel vaker." "Niemand gelooft jou", zou de vrouw van hem te horen hebben gekregen.

Reactie Ali B.

Ali kreeg twee aangiften van zedenfeiten aan de broek. Dit is de reactie die BOOS van hem kreeg:"Vooropstaat dat ik er 100% van overtuigd ben dat ik mij niet schuldig heb gemaakt aan machtsmisbruik laat staan aan enige vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat betekent dat ik de anonieme verdachtmakingen die Boos mij in vage omschrijving heeft voorgehouden volledig ontken. Op de paar roddels en insinuaties die Boos verder heeft verzameld, die grotendeels 'van horen zeggen' zijn, kan ik onmogelijk reageren. Dit is kwaadsprekerij zonder dat mij duidelijk is waartegen ik mij moet verdedigen. Vaststaat dat bij RTL4, ITV of bij mijn management nooit klachten zijn binnengekomen over machtsmisbruik en/of seksueel overschrijdend gedrag van mij. Ik ben mij altijd bewust geweest van mijn positie en mijn verantwoordelijkheid binnen The Voice of Holland. Juist tegenover de vaak jonge kandidaten. Nogmaals, ik heb daar nooit misbruik van gemaakt. De voor mij anoniem gehouden aangifte die recent tegen mij is gedaan, ken ik niet. Het schijnt te gaan om iets wat lang geleden  zou zijn gebeurd. Ik herhaal dat deze beschuldiging niet waar kan zijn. Onderzoek door politie en het openbaar ministerie zal dat uitwijzen, als het zover komt. Ik werk daar dan uiteraardvolledig aan mee zodat dit zo snel mogelijk duidelijk wordt."