RTL schort samenwerking met Ali B op

Door Redactie
Ali B in The Voice of Holland

Een woordvoerder van RTL Nederland laat vandaag weten dat de samenwerking tussen rapper Ali B en de omroep is opgeschort. Eerder vandaag werd bekend dat er een nieuwe aangifte is gedaan rond de The Voice of Holland-zaak, die volgens het AD tegen rapper en The Voice-coach Ali B is. Dit is nog niet bevestigd door het OM.

Einde samenwerking

Of er een verband zit tussen het einde van de samenwerking en de nieuwe aangifte, wil de woordvoerder van RTL niet delen. Wie de aangifte heeft gedaan is ook onduidelijk, maar het Openbaar Ministerie laat weten dat de aangifte een ‘zedenfeit’ betreft dat zich in arrondissementsparket Noord-Holland zou hebben afgespeeld. De advocaat van Ali bevestigt dat er een aangifte is gedaan tegen zijn cliënt, maar onduidelijk is of dit dezelfde aangifte betreft.

Ali B ontkent

Vorige week werd er ook aangifte gedaan tegen Ali B, naar verluid door een oud-deelnemer van zangprogramma The Voice of Holland. De rapper meende zich niet “te herkennen” in de beschuldigingen en via zijn management ontkende hij de aantijgingen. 

The Voice of Holland is voorlopig stilgezet. In plaats daarvan is op vrijdagavond I Can See Your Voice te zien op RTL4