John van den Heuvel over BOOS-aflevering: 'Misselijkmakend!'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
John van den Heuvel over BOOS-aflevering: 'Misselijkmakend!'

John van den Heuvel over BOOS-aflevering: 'Misselijkmakend!'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De panelleden van RTL Boulevard reageerden vanavond met afschuw op de speciale BOOS-aflevering over mogelijk misbruik bij The Voice of Holland die Tim Hofman vanmiddag om 16:00 op YouTube heeft geplaatst. John van den Heuvel uitte zijn verbazing over de vermeende misstanden van Ali B: "De aantallen slachtoffers die zich bij BOOS aandienen vind ik misselijkmakend. Het feit dat het er zoveel zijn en dat het zich over zo'n lange tijd uitstrekt vind ik ontluisterend."

"Dit gaat veel verder"

Misdaadverslaggever Van den Heuvel vervolgt: "Als je het hebt over ongewenste seksuele intimiteiten klinkt het nog als een hand op een bil leggen of iets dergelijks. Maar dit gaat veel verder, dit gaat echt in de strafbare feiten zitten. En als er sprake is van verkrachting, dan praat je over langdurige gevangenisstraf...

John van den Heuvel: 'Onderzoek producent moet onmiddellijk stoppen!' 

Ook de oproep vanuit John de Mol in het interview met Tim Hofman, dat vrouwen zich moeten 'melden', stuit John van den Heuvel tegen de borst: "Er heeft mij één ding verbaasd. Kort voor deze uitzending komt ITV - de producent van The Voice - met een verklaring, en dan blijven ze ook in die verklaring slachtoffers oproepen zich bij een bepaald advocatenkantoor te melden. (...) Ik vind dat onbegrijpelijk, ik vind dat het OM dit moet onderzoeken. Dat onderzoek van die advocaten moet onmiddellijk stoppen, en ze moeten meteen alle gegevens die daar al zijn binnengekomen overdragen aan het OM."

The Voice of Holland is momenteel het middelpunt van een schandaal rond seksueel misbruik en machtsmisbruik. Op deze pagina lees je alle reacties van betrokkenen, naar aanleiding van de spraakmakende uitzending van BOOS.

Lees verder