Aangifte tegen Borsato krijgt ‘voorrang van OM’

Door Redactie
Marco Borsato

Er is maandag aangifte gedaan tegen Marco Borsato. De zanger wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van een destijds 15-jarig meisje. Het Openbaar Ministerie laat vandaag weten de zaak voorrang te geven op andere zedenzaken.

OM

Dit delen ze met Eenvandaag. “Het is altijd een dilemma welke zaken voorrang krijgen en bij zedenzaken is dat nog lastiger", zegt een persvoorlichter. "Omdat deze feiten niet recent zouden zijn gepleegd zou dat reden kunnen zijn om de zaak geen voorrang te geven.

Maar de zaak wordt toch sneller onder de loep genomen en dat komt onder andere vanwege het “enorme maatschappelijke impact” van de zaak. “Het weegt ook mee dat de identiteit van de betrokkenen in ieder geval deels op straat ligt.” 

Voorrang

De Borsato-zaak wordt nu opgepakt door het OM, maar volgens Eenvandaag kunnen zedenzaken over het algemeen jaren blijven liggen. Op het moment zijn er grofweg 800 zedenzaken in behandeling.

Borsato zaak

Inmiddels hebben nog twee vermeende slachtoffers zich gemeld bij misdaadjournalisten John van der Heuvel en Mick van Wely. Leontine Borsato heeft zich inmiddels ook uitgesproken over de zaak. En de aangeefster zal geen schadevergoeding vorderen, omdat ze vooral uit is op erkenning van haar verhaal, zo liet advocaat Peter Plasman eerder weten aan de Telegraaf.