De finale van Heel Holland Bakt!

Veronica Superguide logo
De finale van Heel Holland Bakt!

Wanneer start het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

'Bakkers klaar? Bakken maar.' Ook dit jaar strijden tien Nederlanders om de titel 'beste thuisbakker van Nederland'. Maar wanneer keert de gezelligste show van het land eigenlijk terug op de buis? Wij zochten het uit! 

Heel Holland Bakt in een notendop

Al acht jaar lang genieten we van Heel Holland Bakt. In deze Nederlandse variant van The Great British Bake Off strijden tien kandidaten om de titel 'beste thuisbakker van Nederland'. De gezelligste kandidaten bakken de heerlijkste taartjes en koekjes voor de leukste juryleden van het land. Heel spannend is het niet, maar wel enorm verslavend en héérlijk kneuterig. 

Iedere aflevering staat een ander thema centraal. Dat kunnen bubbels zijn, maar ook kerst, oud & nieuw of gewoon feest. Met het thema in het achterhoofd moeten de amateurbakkers drie opdrachten goed uitvoeren. Ze beginnen met een relatief makkelijke signatuuropdracht, daarna volgt een lastige technische opdracht en de kandidaten eindigen met een ingewikkeld spektakelstuk. Ieder baksel wordt beoordeeld door de vriendelijke doch kritische juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Presentator André van Duin prikt regelmatig ook een vorkje mee. De komiek nam in 2016 het stokje over van de geweldige Martine Bijl

Heel Holland Bakt 2020/2021

Voordat we het hebben over komend seizoen, blikken we eerst nog even terug. Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat we meeleefden met bakkers als Eric, Thijs, Elizabeth en de sympathieke Duitse Oostenrijker Daniel. We leefden zo erg mee met de kandidaten dat we op het puntje van onze stoel zaten toen het deeg van Sabine werd gestolen. En we lagen stiekem dubbel om de rauwe kano van Thijs. Uiteindelijk was het Elizabeth die er in een zinderende finale met de winst vandoor ging. 

Releasedatum Heel Holland Bakt 2021

Waar de eerste vijf seizoenen in september begonnen, kwam daar begin seizoen zes verandering in. Nu begint het bakken pas in december! Aangezien de makers in april van dit jaar nog kandidaten zochten, verwachten we daar - hoe jammer het ook is - geen verandering in. Houd voor de zekerheid alvast alle zondagavonden van december vrij in je agenda. 

André van Duin verklapte al eerder dat Heel Holland Bakt Kids ook een vervolg krijgt. Dat seizoen startte vorig jaar op 3 oktober en de kans is groot dat we het programma dit jaar ook in oktober zullen zien. 

Heel Holland Bakt breidt uit

Naast de reguliere editie, de kidsversie en het praatprogramma Doorbakken is HHB nog lang niet uitgebakken. Er komt ook een jubileumeditie aan! "Heel Holland Bakt bestaat dan tien jaar, dus de beste bakkers van de afgelopen jaren komen langs. Dat wordt ook weer een hele serie", aldus de iconische presentator. Dit speciale seizoen, genaamd Heel Holland Bakt Nog Een Keer, is vanaf zondag 5 september op tv te zien. 

Ben je na het lezen van dit artikel helemaal in de HHB-mood? Wij verzamelden wat leuke feitjes waarvan niet iedereen op de hoogte is

Heel Holland Bakt zal te zien zijn op Omroep Max.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder