Fans en BN'ers reageren op dood Martine Bijl

Veronica Superguide logo
Fans en BN'ers reageren op dood Martine Bijl

Fans en BN'ers reageren op dood Martine Bijl

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Heel wat Nederlanders zijn in de rouw: Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Langzamerhand druppelen de reacties binnen op social media, want Bijl werkte in haar leven met verschrikkelijk veel mensen samen en was vanaf jonge leeftijd te zien in theaters en op tv (NPO 1 komt vanavond met een speciale aflevering van Opium, met en over Martine Bijl). Wij verzamelden een paar van de mooiste, leukste en meest bijzondere posts over haar en zette ze hier voor je onder elkaar. 

Fans met herinneringen

Martine Bijl draaide al heel lang mee. Veel fans hebben dus herinneringen uit hun jeugd over toen ze als kind of puber naar de toen nog jonge blom Martine Bijl keken en luisterden. Want veel mensen kennen haar als de HAK-dame en uit Heel Holland Bakt, maar Martine Bijl was zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière.Van alle markten thuis. Ze illustreerde ook haar kinderliedjes. Ze werd ontdekt als zangeres toen ze zeventien was en op school in Amsterdam zong. Ze begon als zangeres van Chansons. En zo zijn er heel wat Twitteraars die toch even kwijt moeten hoe veel ze met Martine Bijl hadden.

En wist je dit over Martine Bijl? Ze was de stem van de Efteling sprookjesplaat!

Liedjes

Veel fans delen de liedjes waar ze herinneringen aan hebben. En dat zijn vaak echte oudjes.

Foutje bedankt...

En natuurlijk worden er altijd weer wat blunders gemaakt. Zoals RTL die per ongeluk met een verkeerde sterfdag kwam in het nieuws, en iemand postte de verkeerde foto (per ongeluk of expres als superleuk hilarisch grapje, dat is altijd de vraag).

BN'ers reageren

Collega's reageerden behoorlijk geschrokken op het overlijden van Martine Bijl. Bijvoorbeeld Andre van Duin, die het Heel Holland Bakt-stokje van haar overnam nadat ze een hersenbloeding kreeg in 2015. 

En ook Robèrt, de collega uit Heel Holland Bakt vond het vreselijk nieuws. 

Wij gaan haar ook erg missen, zoals we dat al deden in het team van HHB. Want oh, wat was ze grappig en knuffelbaar tegelijk.

Lees verder