Oud-Heel Holland Bakt-presentatrice Martine Bijl (71) overleden

Oud-Heel Holland Bakt-presentatrice Martine Bijl (71) overleden

Presentatrice Martine Bijl is afgelopen donderdag overleden in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van familieleden. Ze overleed aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. 

NPO 1 zendt vanavond een speciaal eerbetoon aan Martine Bijl uitDat meldt het ANP. Jongeren kennen Bijl wellicht van Heel Holland Bakt, dat ze jarenlang (drie seizoenen) presenteerde. Goede vriend André van Duin nam het na haar hersenbloeding in 2015 over.  Bijl begon haar lange carrière als zangeres. Ze nam maar liefst twintig lp's en cd's op. Ook is ze niet meer weg te denken uit de geschiedenis van de Nederlandse tv. Zo zat ze lange tijd in het panel van het populaire programma Wie van de Drie. Ook speelde ze de hoofdrol in de langlopende Nederlandse comedy Het Zonnetje in Huis, samen met Johnny Kraaykamp senior en junior. 

Privéleven

Bijl trok zich na haar hersenbloeding begrijpelijk terug uit de publiciteit. Ze was getrouwd met tv-presentator en regisseur Berend Boudewijn. Martine bracht vorig jaar nog een boek uit, Rinkeldekink genaamd, over haar langdurige verblijf in een revalidatiekliniek en de depressie die daarop volgde. Vorig jaar las André van Duin in De Wereld Draait Door nog voor uit het indrukwekkende boek van Martine: 

Reacties

inmiddels stromen de geschokte reacties van BN'ers massaal binnen. Ook het officiële social media-account van Heel Holland Bakt laat van zich horen. We nemen de reacties met je door.