Heel Holland Bakt-kijkers gebroken na exit Daniel

Daniel in Heel Holland Bakt

NPO 1-kijkers moesten dit weekend afscheid nemen van twee publiekslievelingen: Lakshmi verliet WIDM en helaas stuurden Janny en Robèrt Heel Holland Bakt-ster Daniel naar huis. En dat doet - *snik* - best wel pijn...

De Duitse Oostenrijker, die sinds een aantal jaar in Nederland woont, stal de afgelopen weken de harten van kijkers thuis. Hij had altijd een glimlach van oor tot oor en haalde de meest inventieve baksels uit de oven. Ook in de HHB-tent was 'ie geliefd.

Superguide Podcast: Bankplakkers

Twitter in tranen

Twitterend Nederland, dat nog steeds in de ban is van het gestolen deeg, voelde het gedurende de uitzending al wel aankomen, maar zat nog wel even in de ontkenningsfase. Toen het hoge woord eruit kwam, was dat natuurlijk enorm schrikken. "Daniel is eruit. Tijd voor een dag van nationale rouw."

De kano die geen kano was

Mislukte macarons en een gefaalde technische opdracht - Daniels kano's waren... geen kano's - deden 'm uiteindelijk de das om. "Toen ik ’s avonds thuiskwam heb ik twee uur lang op de bank gezeten en voor me uitgekeken", blikt Daniel terug op de Omroep MAX-site. "Maar het was ook een opluchting dat ik voorlopig niet meer hoefde te bakken. Al heb ik dat maar twee dagen volgehouden, omdat het voor mij toch een manier is om te ontspannen."

Emotioneel momentje

Het afscheid van zijn medekandidaten was best wel een dingetje. De amateurbakkers konden het enorm goed vinden met elkaar. "Je hebt in al die weken een band opgebouwd en dan voelt het heel vreemd dat je juist op zo’n moment op afstand moet blijven van elkaar. We konden elkaar bij het afscheid niet omhelzen en zelfs geen hand geven."

Het hele interview met Daniel lees je hier. Heel Holland Bakt is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO 1.