HHB-kijkers genieten intens van André van Duin in 'rare aflevering'

Door Robin Heerkens
Janny en André in Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt-juryleden Janny en Robèrt blikten gisteren terug op een 'rare' aflevering, en dat kwam niet alleen door de wisselende bakprestaties van sommige deelnemers. De afwezigheid van deelnemer Eric en André van Duins 'halve' aanwezigheid maakten dit een bijzondere, maar ook wel emotionele aflevering.

Uiteraard hoorden we André de hele tijd in de voice-over, maar hij was niet bij de deelnemers tijdens de signatuur-opdracht en de slopende technische opdracht. Inmiddels weten we waarom: hij werd deels gedurende de opnames behandeld aan darmkanker, waar hij laatst nog over vertelde bij Matthijs Gaat Door.

De nieuwe Harry Potter-serie!

Kijkers onder de indruk

De makers losten dit op door een mini-verhaallijntje voor André te bedenken. Hij ging - in eerder of later opgenomen stukjes - op zoek naar dekentjes voor de kandidaten die zaten te bibberen in de tent. De dieren die hij tegenkwam kregen zo'n heerlijke Animal Crackers-stemmetje en André probeerde ook nog snert in elkaar te flansen. Kijkers genoten enorm. 

Niemand naar huis

Sabine pakte deze week haar allereerste meesterbakkersspeldje en Ellen belandde onderin het klassement. Maar, plottwist: ze hoeft de tent niet te verlaten! Volgende week is Eric - die verkouden was en zich niet lekker voelde - er ook weer gewoon bij en kunnen de bakkers er weer vol tegenaan - dan wél met zijn allen!

Heel Holland Bakt is elke zondag om 20:30 uur te zien op NPO 1.