Gemist: Emotionele André van Duin in Matthijs Gaat Door

André van Duin

Na een sterk begin van Matthijs Gaat Door, ging het even niet zo lekker met Matthijs van Nieuwkerk. De presentator liep het coronavirus op en zijn nieuwe show stond daardoor twee weken op pauze! Kijkers hadden best wat aan te merken op de comeback, maar één ding werd duidelijk: iedereen houdt van André van Duin.

André van Duin verloor vorig jaar zijn man aan kanker, en kreeg de ziekte zélf ook. Na een fikse operatie gaat het inmiddels weer goed met de presentator/komiek. Hij noemde het een vreemde gewaarwording. “Je verwacht het helemaal, je bent met Martin bezig, en dan maak je mee hoe het mis kan gaan. En dan niet veel later maak je het zelf mee; in een mildere vorm, want bij mij was het nog niet uitgezaaid.”

Vissen naar een traan

2020 was een bijzonder heftig jaar voor Van Duin: “Het was eerst Martin, toen ook nog Corrie van Gorp die overleed, de corona waar iedereen natuurlijk last van heeft… Ja, waarom? Hoezo? Wat hebben we allemaal niet goed gedaan met z’n allen?”

Matthijs van Nieuwkerk besloot vol op het orgel te gaan, en vroeg Van Duin of hij na de diagnose het idee had dat hij “snel naar Martin toe zou gaan.”

André van Duin toont emotie

Van Duin dacht het wel even: “Ik heb het wel even gedacht, maar ik weet dat het niet zo is. Althans, ik denk dat er wel iets is, maar dat is niet te omschrijven. Ik overleg ook nog met Martin thuis; ik praat de hele dag met hem. Dat hoort hij waarschijnlijk niet, maar misschien ook wel. En misschien heeft hij zich ook wel bemoeid met die hele operatie. Als het goed afloopt, dan denk je dat.”

Superguide Podcast: Bankplakkers

Kijkers vonden dat Van Nieuwkerk wel érg naar emotie zat te vissen met zijn vragen, maar prezen Van Duin voor zijn openheid. De altijd positieve Van Duin had wél wat aan te merken op de nieuwe Bowie-film Stardust: “Het is gewoon slecht!” Waarna de muzikanten de muzikant nog even een écht eerbetoon brachten.

André van Duin is vanavond weer te zien in Heel Holland Bakt, en Matthijs keert volgende week weer terug op de zaterdagavond. De hele uitzending van Matthijs Gaat Door kijk je terug op NPO Start.