• Nieuws

Gemist: kijkers genieten van Matthijs Gaat Door!

Matthijs van Nieuwkerk in Matthijs gaat Door

De Wereld Draait Door-coryfee Matthijs van Nieuwkerk keerde terug op tv met de mysterieuze nieuwe show Matthijs Gaat Door. Op Oudejaarsavond zagen we eindelijk wat de bedoeling van de show was, en de kijkers waren enorm enthousiast!

Oud en Nieuw was een prima vuurdoop voor Matthijs Gaat Door: hoewel de show nieuw is, werden bekende en populaire elementen uit DWDD gewoon meegenomen. Het programma bevatte ontzettend veel live-optredens, poëzie met Joost Prinsen én cabaret!

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

De nadruk van de nieuwe show lag op livemuziek. Marcel Veenendaal (Di-Rect) zong het nationale ‘corona-anthem’ Soldier On, en zorgde daarmee voor kippenvel!

De Tilburgse band Krezip kondigde recent al een soort comeback aan, en gaf in Matthijs Gaat Door alvast een voorschot. Ze coverden het nummer The Rising van Bruce Springsteen: een nummer over hoop in barre tijden (Springsteen schreef het nummer na de aanslagen van 11 september 2001).

Matthijs Gaat Door

Heel vernieuwend was de show niet, maar voor veel kijkers was het wél alsof ze een oude, warme jas aantrokken.

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Matthijs Gaat Door?

Er was wel commentaar op het satirische element van de show. Op social media werd een beetje geklaagd dat de grappen te flauw én te grof waren. Nu zijn Twitteraars meestal niet de gezelligste mensen; daar kan Beau van Erven Dorens over meepraten. Zijn ‘satirische talkshow’ RTL Exclusief werd zó hard bekritiseerd dat het programma uitgesteld wordt.

De nieuwe zaterdagavondshow is vanaf 9 januari te zien op NPO1. Op basis van het debuut op Oudejaarsavond smaakt de show zeker naar meer! De hele aflevering van Matthijs Gaat Door kijk je terug op NPO Start.

Benieuwd wat je Oudjeaarsavond gemist hebt? RTL4 pakte uit met een speciale uitzending van The Masked Singer, terwijl SBS6 met een speciale uitzending van Ik Hou van Holland kwam. Verder waren er natuurlijk de oudejaarsconferences van Youp van 't Hek en Guido Weijers! Mocht je hier allemaal te gaar voor zijn, dan hebben we hier óók nog een paar tips voor je brakke hoofd!