Ed Helms in The Hangover

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ed Helms in The Hangover

De 8 beste dingen om te kijken met je Oud & Nieuw-kater

|
|

Laatste update:

Daar lig je dan, met je brakke bakkes op de bank. Helemaal lamgeslagen van al die oudejaarsborrels. Zie je het al voor je? We helpen je op de eerste dag van het jaar graag weer tot jezelf te komen met deze kijktips die allemaal heel lekker gaan op die kater van je!

1. De Comedy Central Kater van 2020

In de Comedy Central Kater van 2020 gaan vijf comedians uit Nederland en België (met kater) terugblikken op het gruweljaar 2020. Even lekker losgaan op die verschrikkelijke coronamaanden - dat doet je kater vast goed. Ook verzamelde Comedy Central een aantal BN'ers in brakke toestand, zoals Gerard Joling en Famke Louise. Installeer jezelf op de bank en laat het lekker op je afkomen op vrijdag 1 januari om 20:00 uur bij Comedy Central.

De 8 beste dingen om te kijken met je Oud & Nieuw-kater

2. Alles van 24 Kitchen

Oké, even een kleine disclaimer: als je nog steeds half lam bent, moet je deze kijktip overslaan. Alleen al het zien van eten doet je direct kokhalzen. Voor iedereen met een 'normale' hangover is 24 Kitchen wél lekker kijkvoer. Zien hoe topchefs allerlei gerechten in elkaar flansen werkt gewoon heel rustgevend. En je krijgt meteen inspiratie voor die post-hangover-maaltijd!

3. Friends

Even een kots-break nemen tussendoor is echt geen probleem als je Friends aan hebt staan. Je hebt de avonturen van Chandler, Ross, Monica, Rachel, Phoebe en Joey waarschijnlijk al tig keer gezien en niet zonder reden: het kijkt lekker weg, de lachband werkt therapeutisch en je hoeft even helemaal nergens anders aan te denken. Herhaling en herkenbaarheid; de perfecte ingrediënten om je hangover te verslaan.

4. Haardvuur

Heb je een héle heftige hangover? Zet dan 'Fireplace for your home' aan op Netflix. Je verdwaalt helemaal in het hypnotiserende geluid van een knetterende stronk waar je af en toe vonkjes vanaf ziet vliegen. Even niets aan je hoofd. Zelfs geen champagne-migraine.

5. Joling & Gordon over de vloer

Kun je een kater letterlijk weglachen? Geen idee, maar je kan het wél proberen. Met realityserie Joling & Gordon over de vloer lig je elke minuut dubbel. Valse stiefzusters Gerard en Gordon krijgen al een kater als ze naar elkaar kijken en die oprechte ergernis, afgewisseld met uitbundige slappe lach-aanvallen van de heren zelf, doen je die knallende koppijn even vergeten. Alle seizoenen staan sinds kort op Videoland.

6. The Hangover

We koppen 'm gewoon schaamteloos in: The Hangover! Het spreekt natuurlijk voor zich om deze comedy-classic nog een keertje aan te zetten wanneer je - net als de hoofdpersonen - moet bijkomen van die mentale, door drank veroorzaakte sloopkogel. En je ziet ook nog eens dat het altijd nóg erger kan.

7. Queer Eye

Laat het maar aan Queer Eye-helden Antoni, Tan, Karamo, Bobby én natuurlijk Jonathan over om je in een klap weer fris en fruitig te maken! Ze geven de kandidaten van deze Netflix-show een make-over én geweldige levenslessen mee. Jij als kijker blijft niet achter: je bent nooit meer hetzelfde na één Queer Eye-aflevering. Yass queen!

8. Alles van David Attenbourough

De wijze oude mannenstem van David Attenbourough voelt als een warm dekentje. Deze Britse baas heeft misschien wel de fijnste voice-over-stem ever. En hè: als je een van zijn vele natuurdocumentaires kijkt, leer je ook nog eens wat - al is het maar de vraag hoeveel hersencellen je nog over hebt na je abnormale alcoholconsumptie!

De Comedy Central Kater van 2020 is op 1 januari om 20:00 uur te zien!

Lees verder