andré van duin man echtgenoot martin elferink

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
andré van duin man echtgenoot martin elferink

Echtgenoot André van Duin overleden aan botkanker

|
|

Laatste update:

De man van André van Duin is vandaag overleden. De 55-jarige Martin Elferink leed aan botkanker. Van Duin laat in een verklaring (via RTL Boulevard) weten dat zijn echtgenoot Martin Elferink de strijd tegen 'de vreselijke ziekte' kanker verloren heeft. De liefde tussen het echtpaar is volgens de presentator echter 'onoverwinnelijk'. Elferink overleed 'na een kort en slopend ziekbed', aldus Van Duin. 

Van Duin wil verlies in rust verwerken

Dat Elferink ziek was, kwam afgelopen zomer aan het licht, nadat hij spontaan zijn sleutelbeen brak. Daarna werd duidelijk dat hij leed aan botkanker. Slechts een paar maanden nadat de ziekte werd geconstateerd, overleed Elferink vanmorgen thuis in Amsterdam. Hij heeft besloten zijn lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. De afscheidsceremonie vindt in besloten kring plaats. Van Duin wil graag rust om het verlies van zijn echtgenoot te verwerken, laat zijn woordvoerder (via NU.nl) weten. De twee ontmoetten elkaar in 2003 en waren sinds 2006 getrouwd.

Opnieuw groot verlies voor Van Duin

Van Duin is een groot Nederlands tv-icoon. Je kent de showman bijvoorbeeld van tv-programma's als Heel Holland Bakt en series als Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Helaas ging het hem in zijn persoonlijke leven echter niet altijd voor de wind. Het overlijden van Elferink is namelijk niet het eerste grote verlies voor Van Duin. Sterker nog: eerder moest hij ook al afscheid nemen van een grote liefde, toen in 1995 Wim van der Pluym overleed. Met hem was Van Duin sinds 1974 samen. 

Lees verder