André van Duin geopereerd aan darmkanker: ‘er ging een alarmbelletje rinkelen’

Door Redactie
André van Duin, Heel Holland Bakt
© Omroep MAX / J.Reinders

Komiek André van Duin is vorige week in het geheim geopereerd aan darmkanker. Dat laat hij vandaag weten aan De Telegraaf.

De Heel Holland Bakt-presentator ontdekte tegen het eind van de zomer dat er iets niet klopte. “Ik stond op van de wc en je kijkt dan wel eens achterom. Daar zag ik een pluimpje bloed en daardoor ging bij mij een alarmbelletje rinkelen.”

Tumor

Na onderzoek in het ziekenhuis werd een tumor in de dikke darm ontdekt. Hiervoor kreeg hij meerdere chemokuren. André maakt het goed en is inmiddels weer thuis.

Echtgenoot Martin

De komiek verloor vorig jaar zijn echtgenoot Martin Elferink aan botkanker. “En zo kwam ik weer terug in het ziekenhuis, waar ik met Martin zoveel voetstappen heb liggen. Ik kende er de weg nog, om het zo maar te zeggen.”

Gelukkig kreeg André positief nieuws. “De tumor bleek goed operabel te zijn, maar moest eerst kleiner worden voordat ze hem durfden weg te halen.”

Weinig mensen wisten het

Afgelopen zomer presenteerde hij ook 'gewoon' Heel Holland Bakt. “De paar mensen die het moesten regelen wisten wel waarom er wel eens een dag gewisseld werd - ja, Jannie ook - maar de meesten niet.”

De grappenmaker vertelde zo min mogelijk mensen het nieuws. “Ik heb graag dat mensen om me moeten lachen. En niet dat ze meteen denken: Ach goss, zijn man dood, zijn vriendin Corrie van Gorp en nu zelf ook nog kanker. Dan word je zo'n zielige, ouwe komiek.”

“Als je de programma’s nu kijkt… als je het niet weet, dan zie je het ook niet, toch?”, aldus André.

Heel Holland Bakt zie je elke zondag om 20:30 uur op NPO 1.