• Brandende Vraag

Hoe gaat het nu met de cast van Game of Thrones?

Door Redactie
Cast Game of Thrones

Nu HBO Max beschikbaar is in Nederland hebben we een goed excuus om Game of Thrones opnieuw te gaan kijken, maar hoe gaat het nu eigenlijk met de cast uit de populaire fantasyserie?

1. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) 

Het moet geen makkie zijn geweest om de 'Kingslayer' geloofwaardig neer te zetten. Want het personage Jaime Lannister doorging misschien nog wel de grootste karakterboog in heel Game of Thrones: van de gewetenloze schurk die Bran Stark uit het raam duwde tot een heroïsche Prince Charming. Maar Nikolaj deed dat heel aardig. Na Game of Thrones verliet de Deense acteur het woeste Westeros om terug te keren naar zijn geboorteland Denemarken. Daar maakte hij een hele rits films, waarvan de Netflix-productie Against the Ice alweer de vierde is. Zie ook: de misdaadfilm God Is a Bullet. 

Against the Ice is te zien bij Netflix.

Nikolaj Coster-Waldau
© Brunopress

2. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

"Daenerys Stormborn of the House Targaryen, First of Her Name, the Unburnt, Queen of the Andals", oké, stop daar maar..'  Emilia's ontwapenende glimlach leverde haar de hoofdrol op in de romcom Last Christmas. Na een paar inwisselbare B-films dook Emilia het theater maar weer in. Er is weinig bekend over haar persoonlijke leven, maar het is in elk geval rustig genoeg om een stripboek te schrijven: M.O.M.: Mother of Madness. Verder duikt Emilia het Marvel-universum in met een nog onbekende rol in de nieuwe Disney+-serie Secret Invasion, die eind dit jaar wordt verwacht.

Last Christmas is te zien bij iTunes, Pathé Thuis.

Emilia Clarke
© Brunopress

3. Kit Harington (Jon Snow)

Viel jij in een zwart gat na dat afzichtelijke laatste seizoen Game of Thrones? Je bent niet de enige. Ook Kit Harington had het even zwaar toen de serie tot een einde kwam. De Britse acteur kwam in een rehab in Connecticut terecht vanwege issues met stress en alcoholgebruik. Gelukkig leek het al heel snel een stuk beter te gaan met Kit. Hij was in 2021 te zien in Marvel's Eternals en kreeg in hetzelfde jaar ook een zoontje met echtgenote Rose Leslie - Ygritte uit Game of Thrones. Maar voor ons blijft Kit gewoon altijd the bastard of Winterfell. 

Eternals is te zien bij Disney +

Kit Harrington
© Brunopress

4. Lena Headey (Cersei Lannister)

We zijn nog steeds een beetje bang voor de wicked witch of Westeros. En haar ex Jerome Flynn - de stoere Bronn - kan daarover meepraten. Want de spanning op de set was naar alle verhalen om te snijden tussen deze twee voormalige geliefden. Ook in de actiefilm Gunpowder Milkshake speelt Lena Headey weer een femme fatale. De actrice heeft verder veel stemmen ingesproken, onder andere voor The Dark Crystal: Age of ResistanceBinnenkort gaat Lena terug in de tijd voor de miniserie The White House Plumbers en daarna duikt ze weer de geluidsstudio in voor de animatieserie New-Gen.

Gunpowder Milkshake is te zien bij Prime Video.

Lena Heady
© Brunopress

5. Michiel Huisman (Daario Naaharis)

Onze Michiel gaat als een tierelier; hij speelt in grote Amerikaanse films (The Age of Adaline), kleine Europese producties (The Last Right), miniseries (Angela Black) en Netflix-producties (The Haunting of Hill House). De acteur is verder nog steeds heppy-de-peppy met Tara Elders, hun dochter Hazel en het schaap Tina. Het werkschema van Michiel is vrij overzichtelijk: hij zal te zien zijn in de nieuwe Apple-serie Echo 3 en hij heeft een rol in de serie The Flight Attendant.

The Flight Attendant is te zien bij HBO Max.

Michel Huisman
© Brunopress

6. Carice van Houten (Melisandre) 

Wat genoten we van haar toen ze bij College Tour nog één keer de woorden uitsprak: "The night is dark and full of terrors." Carice startte na Game of Thrones haar eigen productiemaatschappij Man Up met hartsvriendin en actrice Halina Reijn. Het duo maakte samen de film Instinct - waarvoor Carice haar achtste (!) Gouden Kalf-nominatie kreeg - en de serie Red Light. Carice vormt nog steeds een koppel met de acteur Guy Pearce (de acteur die de engerd speelde in Brimstone). Guy gaf haar uiteraard een rol in zijn regiedebuut Poor Boy. Naast de doorlopende misdaadserie Temple is Carice straks ook te zien in de nieuwe kostuumserie Dangerous Liaisons.

Temple is te zien bij KPN, Videoland.

Carice van Houten
© Brunopress

7. Peter Dinklage (Tyrion Lannister) 

Peter Dinklage kan zingen! Ja, geloof het of niet... Peter heeft zijn zangkunsten laten blijken in de theatermusical Cyranodie zijn eigen vrouw Erica Schmidt heeft geschreven. De acteur was vorig jaar te horen in de animatiefilm The Croods: A New Age en te zien in de thriller I Care a Lot. Peter heeft verder zijn eigen productiebedrijf opgericht, Estuary Films, dus aan werk geen gebrek.

Cyrano is te zien in de bioscoop.

Peter Dinklage
© Brunopress

8. Sophie Turner (Sansa Stark)

Mocht je je afvragen wat er met de iron throne is gebeurd - deze is dus niét echt gesmolten door de draak van Khaleesi, maar staat nu bij Sophie Turner thuis. Want net als Sansa Stark lijkt Sophie Turner misschien een calm lady maar is ze een regelrechte doorzetter. Zie bijvoorbeeld de nieuwe misdaadserie The Staircase en haar stemmenwerk voor het prinsesje Charlotte (die van William en Kate) in de animatieserie The Prince. Tussen de bedrijven door zag Sophie ook nog even kans om de begeerde vrijgezel Joe Jonas te strikken - bekend van de Jonas Brothers. In 2019 trouwde het stelletje, inmiddels hebben ze ook een dochter. 

Time Freak is te zien bij Google Play, iTunes, Pathé Thuis, Videoland,

Sophie Turner
© Brunopress

9. Maisie Williams (Arya Stark)

Ze was pas 13 jaar toen ze de rol van Arya Stark in Game of Thrones te pakken had. Haar allereerste acteerklus, en wát voor één... En dit kindsterretje is here to stay. Na haar filmavontuur The New Mutants was Maisie vooral druk op het kleine scherm, met onder andere de serie Two Weeks to Live. Ze had al haar eigen productiebedrijf Daisy Chain en daar kwam later het door haar meebedachte app Daisie bij, waar creatieve geesten elkaar kunnen vinden. Ze hielp haar vriendje, ontwerper Reuben Selby, een milieuvriendelijke modelijn op te zetten en doet straks mee met Pistol, een miniserie over de band Sex Pistols.

The New Mutants is te zien bij Disney +.

Maisie Wlliams
© Brunopress

Heb je gelijk weer zin om alle seizoenen van Game of Thrones - ja zelfs de laatste - te bingewatchen op HBO Max? Of kijk jij liever naar iets nieuws? Dan is het even wachten tot House of the Dragon dit najaar op de streamingdienst verschijnt.