Game of Thrones: House of the Dragon – Alles dat je moet weten

Game of Thrones: House of the Dragon

Game of Thrones is voorbij maar dé Game of Thrones wordt al honderden jaren gespeeld in Westeros. HBO werkt daarom samen met George R.R. Martin aan de prequelserie House of the Dragon, dat zich 200 jaar in het verleden afspeelt! Op 22 augustus start de serie op HBO Max en wij praten je bij over alles rondom House of the Dragon!

Game of Thrones: House of the Dragon releasedate

Game of Thrones: House of the Dragon is grotendeels gefilmd in Groot-Brittanië, met een paar scènes geschoten in Californië en Spanje. Vanaf 22 augustus kan je wekelijks een nieuwe aflevering zien exclusief op HBO Max. Net als bij de eerste serie zijn er 10 afleveringen geschoten. Game of Thrones is een van de beste series op HBO Max, bekijk hier onze complete Top 10!

Informatie over de Game of Thrones prequel

Zoals de subtitel al doet vermoeden gaat Game of Thrones: House of the Dragon voornamelijk over de Targaryen-dynastie. Daenerys Targaryen vocht in de eerste serie met haar draken om Westeros terug te veroveren, maar 200 jaar geleden hadden haar voorouders de macht over het hele continent.

Sterker nog, House of the Dragon begint wanneer Viserys I Targaryen de kroon mag dragen en deze periode staat bekend als het absolute hoogtepunt van de Targaryen-geschiedenis. Bijna niemand durfde te twijfelen aan de heerschappij van de drakenfamilie en er waren meer hoogblonde drakenrijders dan ooit tevoren. Verwacht dus een hele hoop drakenbattles!

Game of Thrones: House of the Dragon – Alles dat je moet weten

Plot van Game of Thrones: House of the Dragon

Want gevochten wordt er zeker. Viserys' heerschappij is namelijk de stilte voor de storm die ook wel de Dance of Dragons wordt genoemd. Westeros wordt voor de zoveelste keer in tweeën gescheurd doordat twee Targaryen facties ruzie krijgen over wie de troonopvolger mag worden. Prinses Rhaenyra is de oudste dochter en heeft Viserys’ voorkeur, maar volgens het gebruik in Westeros kan alleen een man op de Iron Throne zitten.

De oorlog die volgt is zo allesvernietigend dat de Targaryen-dynastie er nooit meer volledig van hersteld. En voordat je het vraagt: George R.R. Martin heeft het einde van deze serie wél af! De bedenker schreef het boek Fire & Blood over de hele Targaryen-geschiedenis en de HBO-serie gebruikt die als rode draad voor hun versie. Als je je vrienden dus wil irriteren door alles al tijdens het kijken te spoilen, moet je dat boek zeker lezen. We vertellen je hier nog meer over het verhaal van House of the Dragon en wat je allemaal kan verwachten.

Game of Thrones: House of the Dragon – Alles dat je moet weten

Terugkerende castleden en nieuwe acteurs

Veel crewleden van Game of Thrones keren terug voor de nieuwe prequelserie, al zijn showrunners David Benioff en D.B. Weiss wel vertrokken. In plaats daarvan staan Condal and Miguel Sapochnik aan het roer, die hun strepen verdienden met de episode ‘Battle of the Bastards’. De aflevering waarin Jon Snow tegen Ramsay Bolton een veldslag voert, is een van de hoogste beoordeelde episodes van Game of Thrones.

Wat terugkerende castleden betreft kunnen we kort zijn: die zijn er waarschijnlijk niet. Het verhaal speelt zich 200 jaar in het verleden af, dus alleen mythologische wezens zouden kunnen leven, zoals de Night King.

Verwacht wel veel terugkerende settings, zoals King’s Landing dat toen al de zetel van de Iron Throne was. Verder zijn grote Westeros-families zoals de Starks en Lannisters ook al zeer machtig en invloedrijk. Sterker nog, twee andere adellijke families zijn in deze tijd nog machtiger. House Velaryon is in House of the Dragon de rijkste familie van Westeros en met hun Valeriaanse roots (net als de Targaryens) en grote vloot een enorme speler voor de Iron Throne. De Koningin van Westeros is ondertussen Alicent Hightower. De Hightowers komen van Old Town (waar de Maesters opgeleid worden) en hun leider, Otto Hightower, is ook nog eens Hand of the King. Het is dus druk rondom de troon!

Game of Thrones: House of the Dragon – Alles dat je moet weten

 

Maak kennis met alle belangrijke personages uit Game of Thrones: House of the Dragon. Scarlet Witch-actrice Elizabeth Olsen deed ooit auditie voor Game of Thrones maar dat was een complete ramp! Extra grappig dat Daenerys-actrice Emilia Clarke wel een rol krijgt in een aankomende Marvel-serie.

Game of Thrones: House of the Dragon geruchten en speculatie

HBO houdt de kaarten nog stevig tegen de borst voor Game of Thrones: House of the Dragon. Emilia Clarke, actrice van Daenerys, werd wel gevraagd bij Jimmy Fallon of ze een cameo krijgt in de serie, maar ze wist nog van niets.

Plannen voor een tweede seizoen zijn nog niet officieel, maar volgens geruchten zijn nieuwe afleveringen mei 2022 in productie. Fire & Blood van George R.R. Martins verraadt in ieder geval dat HBO nog veel meer seizoenen House of the Dragon kan maken. 

Game of Thrones: House of the Dragon start 22 augustus op HBO MAX met wekelijks een nieuwe aflevering.