• House of the Dragon

Game of Thrones: House of the Dragon – Het verhaal uitgelegd

Game of Thrones: House of the Dragon

HBO Max brengt ons vanaf 21 augustus terug naar Westeros met een prequelserie op Game of Thrones! House of the Dragon gaat over de voorouders van Daenerys Targaryen en wat zij allemaal in de Seven Kingdoms uitspookten. Wij praten je helemaal bij over Game of Thrones: House of the Dragon!

 

Wat weten we al over House of the Dragon?

House of the Dragon heeft vooralsnog tien afleveringen en is gebaseerd op een boekdeel van Fire & Blood. In dat boek schreef George R.R. Martin bijna de volledige geschiedenis van de Targaryen-koningen. Hij werkt trouwens weer mee aan deze serie en George had ook nog wat te zeggen over de nieuwe Lord of the Rings-serie van Prime Video

Deze voorouders van Daenerys Targaryen regeerden eeuwenlang over Westeros en hadden in het verleden bijna allemaal draken. HBO heeft al bevestigd dat House of the Dragon wel ZEVENTIEN draken telt!

Ruzie over de troonopvolging

Helaas worden die draken ook de ondergang van de familie, want al deze letterlijk tot de tanden bewapende Targaryens hebben onenigheid over wie de volgende heerser moet worden. Koning Viserys I heeft goede bedoelingen en wil zijn oudste dochter Rhaenyra op de troon. Maar zijn jongere broer Daemon zegt dat hij voorrang heeft omdat ie een man is.

Zo kruipen er nog meer opportunisten tevoorschijn en raakt het hof helemaal verscheurd over de opvolgingskwestie. Uiteindelijk ontstaat hierdoor de ‘Dance of Dragons’; een allesverwoestende burgeroorlog waar de Targaryens nooit meer bovenop komen. Of we die strijd gelijk in het eerste seizoen gaan zien, is niet zeker. HBO mikt weer op een langlopende serie. Sterker nog, een tweede serie over Jon Snow wordt ook overwogen.

Game of Thrones: House of the Dragon
© HBO

Gaan we oude bekenden zien in Game of Thrones: House of the Dragon?

Die kans is ontzettend klein, al heb je wel een andere reden om Game of Thrones opnieuw te kijken want HBO Max heeft die nu in de beste kwaliteit ooit! House of the Dragon is een prequel op Game of Thrones en speelt zich twee eeuwen voor de avonturen met de Stark-kinderen af. De Targaryen koningen hebben alle koninkrijken op het continent Westeros veroverd behalve het woestijngebied Dorne.

De tijd van koning Viserys I staat bekend als het absolute hoogtepunt van de Targaryen dynastie. Nooit meer zouden ze zo’n grote familie met zoveel draken tellen! Andere grote families zoals de Starks en Lannisters bestaan al, maar hebben nog niet zoveel invloed aan het hof. Fans van Tyrion Lannister moeten trouwens de volgende Hunger Games-film zeker kijken.

Game of Thrones: House of the Dragon
© HBO

Nieuwe huizen die de troon willen

In plaats daarvan introduceert House of the Dragon andere machtige families. Bijvoorbeeld House Velaryon, die net als de Targaryens afstammelingen zijn van de bewoners van het vervloekte land Valyria. Om het bloed zuiver te houden (wat belangrijk is om draken te rijden) trouwen beide families veel met elkaar en hebben de Velaryons ongekend veel invloed op de koning.

Eigenlijk kunnen alleen de Hightowers tippen aan deze macht. Tot deze familie uit Old Town (de zuidelijke stad waar de Maesters getraind worden), behoort Alicent Hightower, koningin van Westeros. Haar vader, Otto Hightower, is ook nog eens Hand of the King, oftewel de onderkoning.

De Targaryens, Hightowers en Velaryons worden de belangrijkste spelers in deze Game of Thrones-prequel. En de draken natuurlijk! Toch vragen we ons af hoeveel je van de draken ziet in het eerste seizoen. De Targaryens rijden maar al te graag op hun draken, maar weten ook dat ze in de verkeerde handen een hele stad kunnen afbranden (toch, Daenerys?).

Of de Targaryens echt zo gek zijn, gaan we zien vanaf 21 augustus. Dan verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering van Game of Thrones: House of the Dragon op HBO Max.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.