House of the Dragon

Veronica Superguide logo
House of the Dragon
House of the DragonThe Lord of the Rings

GoT-auteur hoopt op meer succes voor House of the Dragon dan Lord of the Rings-serie

|
|

Laatste update:

De maker en auteur van de succesvolle hitserie Game of Thrones hoopt dat House of the Dragon beter scoort dan Lord of the Rings: The Rings of Power. Dat vertelde hij in een interview met The Independent. ''If they win six Emmy's, I hope we win seven!'' Lijkt de strijd tussen de fantasiewerelden daarmee dan losgebarsten?

Volgens schrijver George R.R. Martin is er helemaal geen sprake van strijd, maar hoopt tóch wel op meer succes voor de spin-off van GoT. Hij zegt dat de komst van de twee series ook veel voordelen heeft en dat het helemaal geen wedstrijd hoeft te zijn. ''It's good for fantasy, and I love fantasy'', vertelt de auteur daarover. 

Vreemde deal

George R.R. Martin vindt de deal tussen Tolkien en Amazon Prime Video eigenlijk maar gek. Waar de Game of Thrones-serie namelijk gebaseerd is op een bestaand boek, is de peperdure serie The Rings of Power dat niet. ''They didn't even get any of the books'', zegt George. Hij doelt daarmee op de boeken van The Hobbit en The Lord of the Rings. Beide nieuwe series gaan ver terug in de tijd en spelen zich nog voor de bekende verhalen af. 

 

Wanneer te zien?

Het is nog even afwachten, maar dan kunnen wij zien welke serie deze 'strijd' gaat winnen. Vanaf 21 augustus van dit jaar kunnen we House of the Dragon bewonderen op HBO Max en The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt snel daarna op 2 september op Amazon Prime Video. Alvast weten wat je kan verwachten van de series? Lees hier alles dat je moet weten over House of the Dragon en hier alles dat je moet weten over The Rings of Power

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP

Lees verder