Lord of the Rings

Veronica Superguide logo
Lord of the Rings
The Lord of the Rings

The Lord of the Rings: The Rings of Power - Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Kan je geen genoeg krijgen van de magische wereld van The Lord of the Rings of The Hobbit? Goed nieuws, want Amazon Prime Video komt namelijk met een LotR prequel-serie! Maar wanneer kan je deze kijken en waar gaat het over? Wij zetten alle info voor jou op een rijtje!

Amazon kocht de rechten van J.R.R. Tolkiens boeken voor 250 miljoen dollar en daar moeten volgens de deal minimaal vijf seizoenen uit rollen. In de megaproductie gaat nog veel meer geld zitten; 1 miljard (!) dollar wordt daarvoor uitgetrokken. Een miljardenproductie van jewelste en dit kunnen we ervan verwachten:

 

The Rings of Power releasedate

De eerste aflevering van (tromgeroffel) The Lord of the Rings: The Rings of Power zal op 2 september 2022 op Amazon Prime Video verschijnen. Geen onbekende datum voor de echte fans; dit is namelijk de verjaardag van hobbit Bilbo Baggins, oom van Frodo en de held uit The Hobbit films en het gelijknamige boek.

Vergeet dat feestje in The Shire, want je kan gewoon lekker op de bank ploffen om dat te vieren. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering, dus je moet even wachten voor je het hele seizoen in één keer kan bingen

Het verhaal van The Lord of the Rings: The Rings of Power

The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat over de twintig magische ringen gesmeed door Sauron, de schurk uit The Lord of the Rings. Deze twintig ringen waren in de Second Age (ver vóór de films) gesmeed door hem om de heersers van Middle-earth te verleiden. Hij maakt de dragers als het ware slaven via zijn eigen magische ring. Je weet wel, The One Ring To Rule Them All die Frodo in Mount Doom moet gooien.

Het verhaal speelt zich drieduizend jaar vóór de Lord of the Rings-films en The Hobbit af. Dat tijdperk, waarin Sauron aan de macht kwam, ziet veel nieuwe koninkrijken. Tegelijkertijd zie je ook de vorming van enkele bekende koninkrijken, hoogstwaarschijnlijk komt het ontstaan van Gondor langs.

Nieuwe en bekende Lord of the Rings personages

Gelukkig zien we meer dan genoeg bekende namen, uit zowel de films als de boeken, terug in de serie. Zo zijn de jongere versies van de beroemde elfen Galadriel en Elrond onderdeel van dit verhaal. En oplettende fans wisten ook Finrod Felagund (de broer van Galadriel) uit te teaser trailer te halen. Maar de serie verwelkomd ook een aantal nieuwe personages, zoals de eerste vrouwelijke dwerg Princess Disa, gespeeld door Sophia Nomvete, en de nieuwe Silvan Elf Arondir, vertolkt door Ismael Cruz Córdova.

Robert Aramayo, die je kan kennen als de jonge Ned Stark uit een flashback in Game of Thrones, kruipt in de huid van Elrond. En de Zweedse actrice Morfydd Clark (Saint Maude) zal de rol van Galadriel vertolken. Andere bekende castleden zijn Nazanin Boniadi (Hotel Mumbai), Ema Horvath (Like. Share. Follow.) en Maxim Baldry (Years & Years).

Peter Jackson betrokken bij de Lord of the Rings-serie

De productie van de serie begon al in 2020, maar dat kwam stil te liggen door corona. De opnames van het eerste seizoen vonden plaats in Nieuw-Zeeland, net als de films, om Middle-earth zo goed mogelijk na te bootsen. Ondertussen is bekend geworden dat het tweede seizoen in juni 2022 zal worden opgenomen in Engeland.

Al snel na de bekendmaking van de serie vroegen fans zich af of regisseur van The Lord of the Rings en The Hobbit Peter Jackson mee zou werken aan de serie. Een actieve rol binnen de productie heeft ‘ie niet. Wel zei hij in 2018 tegen Metro de schrijvers graag een handje te helpen, mochten zij dat vragen. Het is niet bekend of ze dat gedaan hebben.

Reacties op The Rings of Power

De eerste reacties verschijnen al op social media en die liggen af en toe ver uit elkaar. Een aantal uitverkorenen mocht al beelden van de serie zien en zij zijn enorm enthousiast. Eén ding is zeker: fans kunnen niet wachten tot de serie eindelijk zal verschijnen.

 

Het is wachten tot september of de serie zich aan de films kan meten. Maar tot die tijd kan jij je wagen aan de 5 beste trilogieën ooit gemaakt. Blijf Veronica Superguide in de gaten houden voor alles over The Lord of the Rings: The Rings of Power!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder