Bingen! De 5 beste filmtrilogieën ooit gemaakt

Lord of the Rings Frodo film poster Gandalf Aragon

All good things come in threes zeggen ze, en terecht. Sommige verhalen zijn zo goed doordacht en complex dat je er met één film niet recht aan doet. Daar heb je er gewoon meer voor nodig: drie is het magische getal. Wij hebben de beste trilogieën voor jou op een rijtje gezet zodat je weer uren zoet kunt zijn met bingewatchen!

1. Lord of The Rings

Het is een klassieker en niet voor niets. De films zijn ondertussen al meer dan 10 jaar oud, maar met het tijdloze verhaal blijven deze films boeiend om naar te kijken. Duik mee in de magische en duistere wereld van J.R.R. Tolkien en ga samen met het Hobbit-gezelschap het avontuur aan. Gepaard met epische vechtscènes en een fraai staaltje acteerwerk, is vermaak gegarandeerd. Ga er wel even voor zitten: de drie films duren samen ruim 9 uur! 

2. Star Wars Episode IV t/m VI

Er worden nog steeds films toegevoegd aan deze reeks, maar de originele Star Wars-trilogie springt er bovenuit. Chronologisch gezien is het de 2e trilogie in de sage, maar deze oudste 3 films vormen ook een op zichzelf staand verhaal. De films introduceren de iconische personages Luke Skywalker, Darth Vader en Princess Leia. Vol actie, baanbrekende special effects en een retespannend verhaal, hoort deze klassieke trilogie in de Blu-ray-kast van iedereen thuis. Vanaf 20 december komt er nog een deel bij! Dan is Star Wars Episode IX: The Rise Of Skywalker in de bioscoop te zien. 

3. Back to the Future 

"He was never in time for his classes . . .Then one day he wasn't in his time at all." Al bijna 35 jaar oud maar nog steeds even goud. Back to the Future gaat over Marty McFly die met een tijdmachine-DeLorean terug naar 1955 reist. Dat gaat natuurlijk niet vlekkeloos en zorgt voor een hoop hilariteit. Dit originele verhaal met spanning, humor, leuke personages en een heerlijke nineties feel is het recept voor een geniale film. Sleutelen aan deze perfecte formule is dan ook taboe en de geruchten dat er een vervolg of reboot zou komen zijn niet waar. Gelukkig maar!

4. The Godfather 

Het is een van de hoogtepunten in het misdaadgenre: The Godfather-trilogie. Met centraal Don Vito Corleone neemt The Godfather je mee in allerlei duistere maffiazaken. Met een geniale verhaallijn en uitstekend acteerwerk van onder andere Al Pacino, Marlon Brando en Robert De Niro is deze trilogie een must voor op je lijstje. Er is een Blu-ray versie met verbeterde beeld- en geluidseffecten, maar stiekem geeft het doffe geluid en de schelle stemmen deze klassieker juist z'n charme. 

5. The Matrix

Voor alle scifi liefhebbers is The Matrix-trilogie de hemel op aarde. Keanu Reeves kruipt in de huid van computerhackers Neo, die voelt dat er iets niet klopt aan de wereld waarin hij leeft en al jaren zoekt naar wat de Matrix precies is. Een scifi film met actie, intelligentie en een goed uitgewerkt verhaal: dat maakt The Matrix zo goed. Wist je al dat er misschien een reboot komt