The Matrix krijgt mogelijk een reboot

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Matrix krijgt mogelijk een reboot

The Matrix krijgt mogelijk een reboot

|
|

Laatste update:

Er zijn gesprekken gaande over een vervolg op één van de meest iconische sciencefictionfilms in de filmgeschiedenis: The Matrix.

Reboot

Bronnen hebben aan The Hollywood Reporter en Deadline laten weten dat er binnen filmstudio Warner Bros wordt gesproken over een ‘relaunch’ van de The Matrix-trilogie. Die films leverden rond de eeuwwisseling wereldwijd 1,8 miljard dollar (1,7 miljard euro) op.

Zijn de Wachowski’s in?

Volgens Deadline zijn de plannen nog in een erg vroeg stadium. Het is niet duidelijk of de Wachowski's betrokken zijn bij de gesprekken. Lana en Lilly Wachowski, toen nog Larry en Andy, schreven en regisseerden de originele films.

Keanu Reeves

De hoofdrollen in The Matrix werden gespeeld door Keanu Reeves en Laurence Fishburne. Ook over de mogelijke terugkeer van de twee acteurs, die onlangs opnieuw samenkwamen voor de tweede John Wick-film, als Neo en Morpheus is niets bekend.

Volgens THR zou Keanu Reeves er wel open voor staan om de rol van Neo weer op zich te nemen, mits de Wachowski’s meedoen. “Zij zullen het moeten schrijven en regisseren. En dan moeten we kijken wat het verhaal is, maar ja, ik weet het niet, het zou misschien gek zijn, maar waarom niet?” zei Reeves tegen Yahoo Movies.

Nieuwe Matrix

Volgens de bron van Deadline stelt Warner op het moment een schrijversteam samen dat moet kijken of er een nieuwe verhaal zit in The Matrix. De studio wilde geen reactie geven. Dus of het nou een reboot, relaunch of vervolg wordt, is nog niet duidelijk. We houden je op de hoogte!

Lees verder