Elijah Wood niet blij: The Lord of The Rings verruilt Nieuw-Zeeland voor het VK

Door Redactie
Elijah Wood als Frodo in The Lord of the Rings

De aankomende serie The Lord of The Rings van Amazon vertrekt uit Nieuw-Zeeland. Hoewel Nieuw-Zeeland wordt gezien als hét Tolkien-land, wordt de set verplaatst naar het Verenigd Koninkrijk. Elijah ‘Frodo’ Wood deelt zijn ongenoegen op Twitter. Hoewel het eerste seizoen van The Lord of the Rings wel in Nieuw-Zeeland plaatsvindt, moet de cast en crew voor het tweede seizoen verkassen naar het Verenigd Koninkrijk.

De succesvolle filmreeks van Peter Jackson is in Nieuw-Zeeland opgenomen, waardoor het voor veel mensen een rare ommezwaai lijkt om naar het Groot-Brittanië te vertrekken. Inclusief de acteur die in die films de hoofdrol van Frodo speelde, Elijah Wood. Op Twitter plaatste de acteur -die niet in deze serie speelt- een ‘facepalm’-icoon bij het nieuws, wat betekent dat hij het een suffe keuze vindt.

Nieuw-Zeeland versus het Verenigd Koninkrijk

Of hij daar helemaal gelijk in heeft, dat valt te betwijfelen. Waar Peter Jackson Nieuw-Zeeland een ideale locatie vond voor Middle-Earth, is dat eigenlijk helemaal niet waar schrijver J.R.R. Tolkien zijn boeken op baseerde. Dat was namelijk juist het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen van de serie van The Lord of the Rings is gemaakt voor een gigantisch bedrag dat wordt geschat op ongeveer 396 miljoen euro. In totaal steekt Amazon er 1 miljard (!) in.

Elijah Wood niet blij: The Lord of The Rings verruilt Nieuw-Zeeland voor het VK

The Lord of the Rings op Amazon Prime Video

Het lijkt erop dat er voor het tweede seizoen minder geld beschikbaar was, want het is onder andere door het kostenplaatje dat er wordt verhuisd, zeggen bronnen tegen TheHollywoodReporter. Naast geld is ook het aantal coronamaatregelen een reden om de set te verplaatsen.

Het eerste seizoen van de serie The Lord of the Rings op Amazon Prime Video vertelt een verhaal duizenden jaren voor The Hobbit en The Lord of the Rings-films begonnen. Meer weten? Lees dan ons artikel 'The Lord of the Rings-serie: Alles dat je moet weten'. Het verschijnt op 2 september 2022.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.