The Lord of the Rings: The Rings of Power

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Lord of the Rings: The Rings of Power

Peter Jackson: ik hoorde nooit meer iets van makers LotR-serie

|
|

Laatste update:

Hij heeft de Lord of the Rings- én Hobbit-films op zijn naam staan: logisch dat Peter Jackson ook werd gepolst voor de Lord of the Rings-serie. De regisseur stond er open voor, maar onthult nu dat hij nooit meer iets heeft gehoord van de makers...  

Andere regisseur

In september is het eindelijk zover. The Lord of the Rings: The Rings of Power gaat in première op Amazon Prime Video. Qua regie zal het wellicht anders zijn dan fans gewend zijn. Regisseur Peter Jackson heeft namelijk niks met de nieuwe reeks te maken. Terwijl hij wél gevraagd is of hij bij het project betrokken wilde worden.

Makers lieten niks meer horen

De beroemde regisseur wilde niet meteen ja zeggen zonder de scripts te zien. De makers beloofden daarop de scripts op te sturen zodra die er waren. Maar dat is nooit gebeurd, onthult Jackson in een podcast van The Hollywood Reporter. "Dat is ook het laatste wat ik erover heb gehoord, wat natuurlijk prima is. Ik klaag niet." Hij is erg benieuwd naar het eindresultaat. "Ik ga het als een perfecte neutrale kijker bekijken."

Duurste serie ooit

The Lord of the Rings: The Rings of Power is de duurste televisieserie die ooit is gemaakt. Het eerste seizoen kost Amazon Prime Video 465 miljoen dollar (406 miljoen euro). Ter vergelijking: dramaserie Game of Thrones had een productiebudget van rond de 100 miljoen dollar per seizoen. De nieuwe serie speelt zich ver voor het verhaal in de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien af.

Eerste aflevering

De eerste aflevering van de LotR-serie zal op 2 september 2022 verschijnen. Geen onbekende datum voor de echte fans; dit is namelijk de verjaardag van hobbit Bilbo Baggins, oom van Frodo en de held uit The Hobbit films en het gelijknamige boek. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering, dus je moet even wachten voor je het hele seizoen in één keer kan bingen. Wat je móét weten voor je aan de LotR-serie begint? Alle ins en outs lees je hier.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder