Elizabeth Olsen kijkt terug op ‘vreselijke’ Game of Thrones-auditie

Door Redactie
Wandavision-actrice Elizabeth Olsen over haar auditie voor Game of Thrones

Zelfs de topactrice uit een van de grootste franchises ter wereld heeft wel eens een slechte dag gehad. Daar kan Elizabeth Olsen alles over vertellen, want haar auditie voor HBO-serie Game of Thrones was ‘vreselijk’.

Ze deed auditie voor de rol van Daenerys Targaryen die uiteindelijk gespeeld werd door Emilia Clarke. “Ik deed de Khaleesi toespraak als ze uit het vuur komt. Het was vreselijk”, vertelde de actrice aan The Hollywood Reporter. “Ik werd niet teruggebeld.

Meest ongemakkelijke auditie

Het is niet voor het eerst dat Elizabeth op deze horrorauditie terugblikt. Tijdens een interview met Vulture in 2019 vertelde de Wandavision-actrice dat het de meest ongemakkelijke auditie ooit was. “Ze wisten niet of ze een Brits accent wilde of niet, dus dan doe je het in beide. Het was verschrikkelijk. Altijd als iemand vraagt om een verhaal van een slechte auditie is dat degene die ik me herinner.

Win het weekend van je dromen!

Game of Thrones-spin-offs

Ondanks ‘het meest cringy moment in haar carrière’ is het zusje van de Olsen-twins een groot fan van GoT. “Ik zit zo diep in Game of Thrones dat ik alleen nog maar kan denken aan Kit Harrington”, zei ze in 2019. Ondanks dat de serie stopte in 2019 kan Elizabeth met veel andere fans uitkijken naar vier (!) spin-off-series, waaronder House of the Dragon.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.