HBO werkt aan nóg 3 Game of Thrones-spin-offs

Game of Thrones

Na het slot van Game of Thrones had iedereen verwacht dat er meteen vervolgen en spin-offs zouden verschijnen. Hoewel we nog even geduld moeten hebben, wordt er inmiddels tóch hard aan gewerkt. Naast House of the Dragon zijn er nóg drie Game of Thrones-spin-offs in de maak!

De opnames van House of the Dragon zijn al bezig. Deze serie gaat over de geschiedenis van de machtige Targaryen-clan, die Westeros veroverde én overheerste dankzij hun formidabele draken. De nieuwe series gaan over wat minder bekende figuren, maar klinken tóch erg interessant.

Nymeria

Het koninkrijk Dorne bracht Game of Thrones veel vreugde (Oberyn Martell!) én veel verdriet (de Sand Snakes). De verhaallijnen in GoT die met het land te maken hadden waren nogal wisselvallig, maar Dorne krijgt waarschijnlijk een herkansing! Eén van de spin-offs, genaamd 10.000 Ships, draait om de voorouder van de krijgslustige Martell-familie: Nymeria. Nymeria was een legendarische prinses, die na lange oorlogen het koninkrijk Dorne stichtte. De wolf van Arya Stark en één van de Sand Snakes (brrr!) Waren vernoemd naar deze beroemde dame.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

The Sea Snake

Een andere spin-off draait om de beroemde familie Velaryon: een clan ontdekkingsreizigers die de halve wereld ontdekten en enorm veel invloed hadden in Westeros. De Velaryons waren goed bevriend met de Targaryens, en Steve Toussaint speelt waarschijnlijk Corlys Velaryon in House of the Dragon. Het lijkt er dus op dat deze serie nu al gepland wordt als een spin-off van de nieuwe spin-off!

Flea Bottom

Flea Bottom is de sloppenwijk van King’s Landing, en in Game of Thrones speelt het gebied een behoorlijk belangrijke rol! Verschillende personages groeiden op in de benauwde, smerige straatjes en leerden daar te overleven. De derde spin-off speelt zich schijnbaar af in deze middeleeuwse hel; het lijkt ons een prima plek voor een misdaadserie à la Peaky Blinders, of iets dergelijks.

Naast deze drie spin-offs wordt er ook gewerkt aan een Game of Thrones-serie over Ser Duncan the Tall en Aegon Targaryen: Dunk and Egg. Deze serie speelt zich een eeuw af vóór Game of Thrones en toont een iets lichtvoetigere versie van het brute Westeros.

Méér Game of Thrones

Over de drie nieuwe spin-offs is verder weinig bekend. We weten wél dat House of the Dragon ergens in 2022 verschijnt. Dat de voorbereidingen voor drie nieuwe series worden getroffen, betekent niet dat ze ook echt allemaal verschijnen. HBO filmde een tijd geleden al een pilot voor een project genaamd The Long Night, maar die werd helaas niet goedgekeurd