Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones

HBO wil méér Game of Thrones-spin-offs

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

HBO werkt aan een spin-off van Game of Thrones, over de machtige familie Targaryen. De serie heet House of the Dragon, en volgens HBO is deze serie nog maar het topje van de ijsberg!

House of the Dragon gaat over de geschiedenis van de roemruchte familie Targaryen. Deze drakenrijders veroverden Westeros en regeerden generaties lang over het continent, totdat ze van de inteelt zó instabiel werden dat de andere koninkrijken in opstand kwamen.

House of the Dragon had eigenlijk al lang en breed moeten filmen, maar de serie liep enorme vertraging op door het coronavirus. De laatste weken wordt er weer aan de Game of Thrones-prequel gewerkt en worden er weer acteurs gecast. Onlangs werd Matt Smith (The Crown, Doctor Who) bijvoorbeeld gestrikt.

Na het tegenvallende einde van Game of Thrones, en de geannuleerde spin-offs, leek de toekomst van de serie niet superrooskleurig. HBO verwacht echter dat House of the Dragon nog maar de aftrap is van véél meer series.

Game of Thrones en House of the Dragon

Variety sprak met Casey Bloys (chief content officer van HBO) over de prequelserie, en of Game of Thrones voor HBO vergelijkbaar was met reeksen als Star Wars of het Marvel Cinematic Universe. “Dat zijn fantastische verhalen die tientallen jaren oud zijn… Ik weet niet of Game of Thrones zó groot kan worden, maar het is een geweldige wereld en we zijn er enorm blij mee. Ik denk niet dat het bij House of the Dragon blijft.”

Goed nieuws voor Game of Thrones-fans dus! Waarschijnlijk duurt het wel een paar jaar voor we zover zijn. Door alle vertragingen staat House of the Dragon momenteel gepland voor 2022.

Lees verder