Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in Game of Thrones

Game of Thrones-prequel House of the Dragon begint met casting

|
|

Laatste update:

Het is meer dan zes maanden geleden dat we voor het laatst iets hoorden over die Game of Thrones-prequel House of the Dragon. We waren even bang dat het idee voor de serie in de prullenbak beland was… HBO heeft echter stiekem al grote stappen gezet!

Game of Thrones-prequel zoekt actrices

In een artikel op Entertainment Weekly lezen we dat HBO al begonnen is met de casting voor de Game of Thrones-prequel House of the Dragon. De streamingdienst is dan met name op zoek naar actrices die de vrouwelijke hoofdpersonen Rhaenyra Targaryen en Alicent Hightower kunnen vertolken. Zij worden beide genoemd in George R.R. Martins A Song of Ice en Fire-boeken.

Waar gaat House of the Dragon over?

De serie House of the Dragon vertelt over de opkomst en de ondergang van de Targaryens; de familie van Daenerys Targaryen. Zij zijn de enige familie die de Doom of Valyria hebben overleefd. De HBO-serie speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af.

Alvast meer lezen over de voorouders van Khaleesi? De serie lijkt specifiek gebaseerd te worden op het boek Fire & Blood, dat vertelt over de geschiedenis van House Targaryen. Deze roman begint met de legendarische Aegon the Conqueror, schepper van de Iron Throne.

House of the Dragon is naar verwachting in 2022 te zien op HBO. Het is op dit moment echter nog niet duidelijk of we ons voor die tijd nog op één van die andere prequel-series mogen verheugen!

Lees verder