Elizabeth Olsen wilde niets met beroemde zusjes te maken hebben

Door Redactie
Mary-Kate, Elizabeth en Ashley Olsen

De Olsen-twins zijn na de Kardashians waarschijnlijk de bekendste zusjes op de wereld. Toch wilde hun jongere zus Elizabeth Olsen niets met hen te maken hebben.

Ik was een jaar of tien en wilde kijken of ik auditie kon doen, maar ik realiseerde me al vrij snel dat het niks voor mij was omdat ik mijn sportteams, danslessen en buitenschoolse activiteiten miste,” vertelt de actrice aan het Britse tijdschrift Glamour.

Succes niet verdienen

Ze wilde absoluut niet geassocieerd worden met haar beroemde zusjes.  “Ik denk dat ik toen al een beetje begreep wat nepotisme inhield. Ik denk niet dat ik het woord kende, maar het zat me toen al dwars dat ik mijn succes niet zou verdienen.

Naamverandering

Als ze door zou breken als actrice, wilde ze zelfs haar naam veranderen. “Ik dacht daarom ook: ik noem mezelf Elizabeth Chase als ik actrice word.” Dat is haar tweede naam. Daardoor hoopte ze niet geassocieerd te worden met de Olsen-twins, die bekend werden door hun rol als de kleine Michelle Tanner in sitcom Full House.

WandaVision

Inmiddels schittert Elizabeth in de MCU als Wanda Maximoff. Haar personage kreeg ook een eigen serie, WandaVision. Heb je de Marvel-serie al gezien? Wij legden het einde voor je uit.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.