Dit zijn de belangrijkste personages in Game of Thrones: House of the Dragon

Game of Thrones: House of the Dragon
© HBO

Game of Thrones: House of the Dragon speelt zich 200 jaar voor de eerste serie af, dus je maakt kennis met allemaal nieuwe personages! Maar wie zijn het machtigst en welke sluwe Targaryens moet je het meest in de gaten houden?

Game of Thrones: House of the Dragon start vanaf 22 augustus met een wekelijkse aflevering op HBO Max. Dit zijn de hoofdrolspelers!

Koning Viserys Targaryen (Paddy Considine)

House of the Dragon start met koning Viserys Targaryen op de troon. De voorouders van Daenerys Targaryen waren oppermachtig in Westeros en hadden tientallen draken waarop ze ook reden! Helaas verloren ze een hoop macht door een reeks crappy koningen. Viserys wordt echter beschouwd als een goedaardige koning. Misschien wel te aardig want een hoop familieleden azen op zijn baan…

Viserys Targaryen
© HBO

Prinses Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy)

De oudste dochter van koning Viserys is extreem populair onder de inwoners van King’s Landing. Toch trekken een hoop mensen hun twijfels over of ze de troonopvolgster wordt, want dat is een mannenbaan toch? Rhaenyra denkt daar anders over en wil de eerste Targaryen koningin van Westeros worden.

Rhaenyra Targaryen
© HBO

Prins Daemon Targaryen (Matt Smith)

De jongere broer van koning Viserys en de directe concurrent van Rhaenyra. Als de mannelijke opvolging wordt aangehouden zou hij de volgende koning moeten worden, maar Viserys ziet liever zijn dochter op de troon. Daemon is een van de beste krijgers van Westeros maar ook een heethoofd. Daardoor heeft hij evenveel vrienden als vijanden in King’s Landing. Zijn grootste rivaal is Otto Hightower.

Daemon targaryen
© HBO

Op HBO Max verschijnen in augustus nog meer films en series. Bekijk het volledige overzicht. 

Otto Hightower (Rhys Ifans)

De Hand of the King en dus de onderkoning van Westeros. Otto Hightower komt uit een steenrijke familie en heeft al meerdere Targaryen-koningen gediend. Een sluwe vos dus die een gouden kans ziet om nog meer macht te krijgen, met hulp van zijn dochter.

Otto Hightower
© HBO

Alicent Hightower (Olivia Cooke)

De dochter van Otto Hightower, vrouw van koning Viserys en dus koningin van Westeros. Alicent is opgegroeid aan het hof en heeft haar politieke skills van de allerbeste geleerde. Qua schoonheid en populariteit kan ze wedijveren met stiefdochter Rhaenyra. Misschien dat ze daarom een kille relatie hebben?

Alicent Hightower
© HBO

Corlys Velaryon (Steve Toussaint)

‘The Sea Snake’  is Corlys bijnaam en hij heeft een bijna legendarische status in Westeros. In zijn jonge jaren voer hij de halve wereld rond en vergaarde zoveel schatten dat hij de rijkste man van het land is! Huis Velaryon z’n voorouders kwamen bovendien uit het vervloekte land Valyria, net als de Targaryens. Daardoor trouwen de families veel met elkaar om het bloed zuiver te houden. Toch hebben de Velaryons vaak het gevoel dat ze een beetje in de schaduw staan van hun drakenrijdende familieleden…

Corlys Velaryon
© HBO

Prinses Rhaenys Targeryen (Eve Best)

Vrouw van Corlys Velaryon en de laatste dochter van de vorige koning. Als directe bloedverwant had zij eigenlijk recht op de troon, maar dat werd overstemd door de adel omdat ze een vrouw is. En om het helemaal bitter te maken, kreeg ze daardoor ook een bijnaam: ‘The Queen That Never Was’.

Rhaenys Targaryen

Criston Cole (Fabien Frankel)

Een ridder zonder land of titel, maar hij behoort tot de beste zwaardvechters van Westeros. Criston heeft veel eergevoel en hij is bovendien een hunk, dus sommigen aan het hof hebben hem graag dichtbij zich. Misschien iets te dichtbij.

Criston Cole
© HBO

Mysaria (Sonoya Mizuno)

Ze begon als danseres in de achtersteegjes van King’s Landing en werd de maîtresse van Daemon Targaryen. Zo werkt ze zich op aan het politieke hof en is voor niets of niemand bang. Mysaria’s bijnaam wordt zelfs ‘Misery’; dat zegt al genoeg!

Mysaria
© HBO

Leuk zoveel nieuwe spelers in Game of Thrones, maar wat kan je precies verwachten van het verhaal? Wij vertellen je alvast meer over de hoofdpunten van het House of the Dragon-verhaal.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.