Het succes van Brimstone gaat door

Door Redactie
Het succes van Brimstone gaat door

De film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven blijft maar successen behalen: de western-thriller gaat vanaf september ook in de Britse bioscopen draaien.

Internationale bekijks

Dit meldt Variety. De western, die in Nederland al ruim 200.000 bezoekers trok, ging vorig jaar al in première voor het Britse publiek tijdens het London Film Festival. De film is inmiddels aan bijna 80 landen verkocht (Paul Verhoevens Zwartboek werd bijvoorbeeld 'slechts' aan 50 landen verkocht).

Dominee uit de hel

Brimstone vertelt het verhaal van de jonge vrouw Liz, wiens leven op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee zijn opwachting maakt. Het verhaal speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw in Amerika. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Dakota Fanning, Guy Pearce, Emilia Jones, Carice van Houten en Kit Harington.

Thunderbird

Brimstone wordt in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht door Thunderbird Releasing. De filmdistributeur scoorde eerder dit jaar met de release van de Duitse komedie Toni Erdmann die in Groot Brittannië 654.000 euro opbracht. Hadewych Minis speelt een bijrol in deze Duitse productie die genomineerd was voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film.