HBO Max

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
HBO Max

Alles dat je moet weten over HBO Max

|
|

Laatste update:

Op 8 maart verschijnt eindelijk de nieuwe streamingdienst HBO Max in Nederland. Wat gaat deze service kosten en wat kun je er zoal op kijken? Hier lees je alles wat je over HBO Max moet weten!

Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe streamingservice uit de Verenigde Staten, die draait om de prestigieuze films en series van HBO. Deze zender staat bekend om hits als The Sopranos, Game of Thrones, Westworld, etcetera, maar de naam HBO Max vertelt niet het hele verhaal.

HBO is onderdeel van WarnerMedia, waar óók Warner Bros, New Line en Cartoon Network onder vallen. Het streamingaanbod bestaat dus voor een groot deel uit producties van deze bedrijven.

Wat kun je allemaal zien?

Het volledige aanbod van HBO Max is nog niet bekend, maar we hebben al wel een aardig idee van wat er allemaal op komt. De bekendste HBO-series verdwenen vorig jaar van Ziggo Movies en Series, en kun je binnenkort op HBO Max checken. Daarnaast heeft HBO de internationale rechten aangekocht van populaire (comedy)series als Friends en The Big Bang Theory. HBO Max start dus met geweldige series als:

  • Game of Thrones
  • The Sopranos
  • Westworld
  • Watchmen
  • Band of Brothers
  • Friends
  • Sex and the City
  • Succession
  • Barry

Daarnaast komen er veel Warner Bros-titels naar het platform. Denk aan: Harry Potter, de meeste DC Comics-films en -series, Fantastic Beasts, Dune, Godzilla versus Kong en ga zo maar door. Zoals gezegd is de volledige line-up nog niet bekend: voor sommige films en series kunnen nog contracten lopen bij andere streamers in Nederland.

In 2021 experimenteerde HBO Max door films te streamen terwijl ze nog in de bioscoop draaiden (o.a. Dune, Space Jam 2, The Suicide Squad). In Nederland gaat dit vooralsnog niet gebeuren: alle Warner Bros-films verschijnen na 45 dagen in de bioscoop online op HBO Max.

Wat verschijnt er verder op HBO Max?

HBO gaat ondertussen natuurlijk gewoon door met het maken van series. The Gilded Age, van de bedenker van Downton Abbey, staat op 8 maart meteen op het platform. Je kunt ook gelijk kijken naar de Sex and the City-revival And Just Like That… én de Harry Potter-reünie.

Later in 2022 verschijnt de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon, die zich richt op de geschiedenis van de Targaryen-dynastie. Verder hopen we dat we in 2022 het laatste seizoen van His Dark Materials kunnen checken.

Dit jaar verschijnt verder op HBO Max de serie die is gebaseerd op de populaire gamereeks The Last of Us. De nieuwe sciencefictionserie Demimonde, die is bedacht door J.J. Abrams, zien we ook in de loop van 2022 verschijnen.

De nieuwe Batman-film The Batman gaat op 3 maart in première, en zie je dus medio april. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor Fantastic Beasts 3, dat in mei online komt. Daarnaast wordt er gewerkt aan verschillende DC-films en -series die op dit moment nog geen duidelijke releasedatum hebben.

Wat gaat HBO Max kosten?

HBO Max heeft de tarieven voor de streamingdienst bekendgemaakt. Abonnees die vóór 31 maart instappen betalen maandelijks 2,99 euro voor het basisabonnement en 3,99 euro voor het standaardabonnement. Als je later aansluit, dan betaal je 5,99 euro per maand of 7,99 euro.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Met het gereduceerde tarief is HBO Max een stuk goedkoper dan concurrenten als Disney+ en Netflix, en maar ietsje duurder dan Amazon Prime Video. Het normale tarief is vergelijkbaar met dat van Disney+ en een stuk goedkoper dan het standaard Netflix-abonnement.

Zodra er meer bekend wordt over aanbod en prijs van HBO Max lees je het op Veronica Superguide.

Lees verder