Alles dat je moet weten over HBO Max

HBO Max
© Brunopress

De streamingdienst HBO Max is gelanceerd in Nederland en heeft al meer dan 500.000 abonnees! Logisch want je kunt er heel veel goede series en films op kijken en voor een schappelijke maandprijs. We vertellen je alles dat je moet weten over HBO Max.

Wat is HBO Max?

HBO Max is de nieuwe streamingservice uit de Verenigde Staten, die draait om de prestigieuze films en series van HBO. Deze zender staat bekend om hits als The Sopranos, Game of Thrones, Westworld, etcetera, maar de naam HBO Max vertelt niet het hele verhaal.

HBO is onderdeel van WarnerMedia, waar óók Warner Bros, New Line en Cartoon Network onder vallen. Het streamingaanbod bestaat dus voor een groot deel uit producties van deze bedrijven.

Wat kun je allemaal zien?

Het volledige aanbod van HBO Max is smullen geblazen en we praten regelmatig over welke films en series er iedere maand bijkomen! Het is best logisch maar je hebt dus toegang tot vrijwel alle HBO-series op de streamingdienst. Daarnaast heeft HBO de internationale rechten aangekocht van populaire (comedy)series als Friends en The Big Bang Theory.

Dit is een selectie van de beste HBO Max-series:

 • Game of Thrones
 • The Sopranos
 • Westworld
 • Watchmen
 • Band of Brothers
 • Friends
 • Sex and the City
 • Succession
 • Barry

Nog meer HBO kijktips nodig? Wij hebben de 10 beste HBO Max-series al uitgezocht voor je!

Daarnaast staan er ook een heleboel Warner Bros.-titels op het platform. Bijvoorbeeld alle Harry Potter-films, de meeste DC Comics-films en animatieseries, Fantastic Beasts, Dune, Godzilla versus Kong en ga zo maar door.

Sterker nog, HBO Max krijgt steeds meer exclusieve films en series die je nergens anders kan zien. Hier zijn een paar van onze favorieten HBO Max exclusives:

 • Our Flag Means Death
 • Tokyo Vice
 • An American Pickle
 • Close Enough
 • Love Life
 • Doom Patrol
 • Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses
 • And Just Like That…

Bioscoopfilms eerder op HBO Max

Ook een interessante reden om HBO Max aan te schaffen: de dienst heeft een special regeling voor Warner Bros. bioscoopfilms. Die worden voorlopig na 45 dagen in de bioscoop op de streamingdienst gezet. Dat is veel sneller dan bij de meeste bioscoopfilms gebeurt. Je moet dan denken aan grote blockbusters zoals The Suicide Squad en The Batman. De 10 allerbeste HBO Max-films hebben we trouwens al uitgezocht voor je.

Wat verschijnt er verder op HBO Max?

De streamingdienst is inmiddels een gevestigde naam in Nederland en dat belooft alleen maar te groeien. Vanaf 21 augustus speelt HBO Max zijn troefkaart met een nieuwe Game of Thrones-serie! House of the Dragon speelt zich honderden jaren voor de eerste serie af en volgt de voorouders van Daenerys Targaryen, in de periode dat haar familie nog over heel Westeros regeerde.

De eerste Game of Thrones: House of the Dragon trailers laten al zien dat HBO weer kosten noch moeite gespaard heeft. Op visueel vlak tenminste, voor meer info over House of the Dragon, lees ook ons complete overzicht.

Verder houdt HBO Max zijn releaseplanning voor de rest van 2022 nog grotendeels geheim. We weten wel al dat er een nieuw seizoen van de fantasyserie His Dark Materials aankomt. Ook werkt HBO aan een animatieserie over Gremlins. De groene griezels krijgen een prequelserie met de titel Secrets of the Mogwai. Het knuffelbeestje Gizmo heeft de hoofdrol.

Tot slot verschijnt er 28 juli een reboot van Pretty Little Liars. Die heet voluit Pretty Little Liars: Original Sin en speelt zich af in een ander stadje met nieuwe hoofdrolspelers. Thematisch kan je weer een melodramatische horrorserie verwachten.

Wat gaat HBO Max kosten?

HBO Max heeft twee abonnementen: Basic en Standaard. De eerste kost 5,99 euro per maand en zendt alles in 720p beeldresolutie uit. Ook kan je maar één scherm per account tegelijk gebruiken.

De Standaard HBO Max abo kost 7,99 euro per maand en zendt alles uit in 1080p of 4K als dat beschikbaar is. Bovendien kan je op drie schermen tegelijk je account aanzwengelen. Handig voor mensen met gezinnen!

En in klassieke streamingstijl krijg je korting op je maandprijs als je HBO Max voor een heel jaar afsluit. Dan ben je nog maar ongeveer 4 of 5 euro per maand kwijt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Met die tarieven ligt HBO Max goed in de markt, want de prijzen zijn vergelijkbaar met Netflix en Disney+. Daarbij biedt het een van de meest diverse film- en seriebibliotheken.

Bekijk ook onze lijsten van de 10 beste HBO Max films en de 10 beste HBO Max series.