De beste films op HBO Max

Alsof de keuze aan topseries nog niet groot genoeg was, staat HBO Max ook vol met geweldige films. Wij hebben ons verdiept in het gigantische aanbod en een selectie gemaakt van de beste films op HBO Max.

De 10 Beste films op HBO Max
© Warner Media

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Wanneer een levensgevaarlijke crimineel ontsnapt uit de streng beveiligde gevangenis Azkaban loopt Harry Potter (Daniel Radcliffe) groot gevaar. Maar Harry weigert een slachtoffer te zijn en met de hulp van zijn vrienden besluit hij terug te vechten. Dankzij de duistere verhaallijn en grimmige visie van regisseur Alfonso Cuarón werd de filmreeks over de tovenaarsleerling in één klap volwassen. 

Blade Runner (1982)

Toen Blade Runner uitkwam in de jaren tachtig was het geen grote hit, maar het groeide uit tot een invloedrijke klassieker en iedere moderne sciencefiction titel heeft wel iets uit Ridley Scott’s meesterwerk gekopieerd. Het verhaal gaat over premiejager Rick Deckard (Harrison Ford) die  menselijke robots uit moet schakelen. Deze taak wordt lastig wanneer hij gevoelens krijgt voor een doelwit.

Dune (2021)

De epische sciencefictionfilm van Denis Villeneuve moet je eigenlijk zien op een groot bioscoopscherm in een zaal met voortreffelijk geluid. Maar ook op een kleiner scherm is het nog steeds een indrukwekkend meesterwerk, waarin de strijd om de woestijnplaneet Arrakis heel realistisch en vol rauwe actie in beeld wordt gebracht. De topper was ook niet voor niets onze favoriete film van 2021

Seven (1995)

Rechercheur William Sommerset (Morgan Freeman) staat op het punt om met pensioen te gaan, maar voordat hij afscheid kan nemen, moet hij samen met zijn jonge collega David Mills (Brad Pitt) een seriemoordenaar tegenhouden. Deze thriller van David Fincher is een brute film vol gruwelijke scènes, met het schokkende einde als hoogtepunt dat je nooit meer vergeet. 

Casablanca (1942)

Op HBO Max vind je niet alleen de nieuwste blockbusters, de streamingdienst heeft ook een paar klassiekers in de aanbieding, zoals Casablanca - één van de beste films ooit. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en de cynische nachtclubeigenaar Rick (Humphrey Bogart) krijgt belangrijke reisdocumenten in handen. Ze zijn bedoeld voor een verzetsheld, maar wanneer Rick oog in oog komt met zijn oude liefde Ilsa (Ingrid Bergman) ziet hij een kans om met haar te vluchten. 

The Dark Knight (2008)

In handen van Christopher Nolan werden superheldenfilms voor het eerst serieus genomen als epische blockbusters en The Dark Knight is de beste film uit zijn Batman-trilogie. The Joker (Heath Ledger) komt naar Gotham City om chaos en paniek te veroorzaken. Batman (Christian Bale) moet de psychopaat stoppen en in deze gewelddadige strijd dreigt de held zichzelf te verliezen.

Inception (2010)

We gaan gelijk door met nog een klassieker van Christopher Nolan! Bedrijfsspion Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) heeft een techniek waarmee hij informatie uit iemands dromen kan stelen en de dief wordt ingehuurd voor een gevaarlijke klus, waarbij hij dit keer informatie achter moet laten. Dit bijzondere concept gaf Nolan de mogelijkheid om flink uit te pakken met een diepzinnig verhaal, harde actie en verbluffende special effects.  

The Matrix (1999)

Een film als Inception had niet kunnen bestaan zonder The Matrix. Deze baanbrekende sciencefictionfilm van de Wachowski's combineerde allerlei genres en het regieduo bedacht compleet nieuwe technieken om de actie op spectaculaire wijze in beeld te brengen. Hacker Neo (Keanu Reeves) ontdekt dat de wereld een computersimulatie is en dat hij de mensheid moet redden. 

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

De complete trilogie is fenomenaal en alle drie de films staan op HBO Max, maar voor deze lijst kan er maar eentje uitgelicht worden. Dat is het eerste deel geworden, want wie aan The Fellowship of the Ring begint, gaat gelijk door met de twee uitstekende vervolgen. Peter Jackson verfilmde het klassieke boek van Tolkien tot een realistisch epos vol grootschalige gevechten, dat het fantasygenre voor altijd veranderde. 

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is een juweeltje zoals ze maar zelden gemaakt worden. In deze verfilming van Stephen King’s korte verhaal speelt Tim Robbins een man die onschuldig in de gevangenis belandt. Daar sluit hij een hechte vriendschap met gedetineerde Red (Morgan Freeman) en de mannen zijn elkaars steun en toeverlaat in barre tijden. Regisseur Frank Darabont neemt de tijd om dit hoopvolle verhaal te vertellen geeft de acteurs alle ruimte om te schitteren.