De 10 beste films op HBO Max (oktober 2022)

De 10 Beste films op HBO Max

Alsof de keuze aan topseries nog niet groot genoeg was, staat HBO Max ook vol met geweldige films. Wij hebben ons verdiept in het gigantische aanbod en een selectie gemaakt van de 10 beste films op HBO Max.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

10. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Wanneer een levensgevaarlijke crimineel ontsnapt uit de streng beveiligde gevangenis Azkaban loopt Harry Potter (Daniel Radcliffe) groot gevaar. Maar Harry weigert een slachtoffer te zijn en met de hulp van zijn vrienden besluit hij terug te vechten. Dankzij de duistere verhaallijn en grimmige visie van regisseur Alfonso Cuarón werd de filmreeks over de tovenaarsleerling in één klap volwassen.

9. Blade Runner (1982)

Toen Blade Runner uitkwam in de jaren tachtig was het geen grote hit, maar het groeide uit tot een invloedrijke klassieker en iedere moderne sciencefiction titel heeft wel iets uit Ridley Scott’s meesterwerk gekopieerd. Het verhaal gaat over premiejager Rick Deckard (Harrison Ford) die  menselijke robots uit moet schakelen. Deze taak wordt lastig wanneer hij gevoelens krijgt voor een doelwit.

8. Dune (2021)

De epische sciencefictionfilm van Denis Villeneuve moet je eigenlijk zien op een groot bioscoopscherm in een zaal met voortreffelijk geluid. Maar ook op een kleiner scherm is het nog steeds een indrukwekkend meesterwerk, waarin de strijd om de woestijnplaneet Arrakis heel realistisch en vol rauwe actie in beeld wordt gebracht. De topper was ook niet voor niets onze favoriete film van 2021

7. Seven (1995)

Rechercheur William Sommerset (Morgan Freeman) staat op het punt om met pensioen te gaan, maar voordat hij afscheid kan nemen, moet hij samen met zijn jonge collega David Mills (Brad Pitt) een seriemoordenaar tegenhouden. Deze thriller van David Fincher is een brute film vol gruwelijke scènes, met het schokkende einde als hoogtepunt. 

6. Mad Max: Fury Road (2015)

Max (Tom Hardy) zwerft rond in een dystopische woestenij en wordt ontvoerd door de soldaten van dictator Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne). Wanneer de vrouwen van deze sadist ontsnappen met de hulp van Imperator Furiosa (Charlize Theron) raakt Max betrokken in een allesvernietigende achtervolging. Het verhaal van deze actieknaller is simpel en dient alleen als basis voor de indrukwekkende stunts, die je keer op keer naar adem laten happen.

5. The Dark Knight (2008)

In handen van Christopher Nolan werden superheldenfilms voor het eerst serieus genomen als epische blockbusters en The Dark Knight is de beste film uit zijn Batman-trilogie. The Joker (Heath Ledger) komt naar Gotham City om chaos en paniek te veroorzaken. Batman (Christian Bale) moet de psychopaat stoppen en in deze gewelddadige strijd dreigt de held zichzelf te verliezen.

4. Inception (2010)

We gaan gelijk door met nog een klassieker van Christopher Nolan! Bedrijfsspion Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) heeft een techniek waarmee hij informatie uit iemands dromen kan stelen en de dief wordt ingehuurd voor een gevaarlijke klus, waarbij hij dit keer informatie achter moet laten. Dit bijzondere concept gaf Nolan de mogelijkheid om flink uit te pakken met een diepzinnig verhaal, harde actie en verbluffende special effects.  

3. The Matrix (1999)

Een film als Inception had niet kunnen bestaan zonder The Matrix. Deze baanbrekende sciencefictionfilm van de Wachowski's combineerde allerlei genres en het regieduo bedacht compleet nieuwe technieken om de actie op spectaculaire wijze in beeld te brengen. Hacker Neo (Keanu Reeves) ontdekt dat de wereld een computersimulatie is en dat hij de mensheid moet redden. In 2021 verscheen het vierde deel.

2. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Op HBO Max staat de complete trilogie, maar we moesten er eentje uitkiezen. Dat is het eerste deel geworden, want wie aan The Fellowship of the Ring begint, gaat gelijk door met de twee fenomenale vervolgen. Peter Jackson verfilmde het klassieke boek van Tolkien tot een realistisch epos vol grootschalige gevechten, dat het fantasygenre voor altijd veranderde. Op 2 september 2022 komt Amazon Prime Video met een nieuwe serie.

1. The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption is een juweeltje zoals ze maar zelden gemaakt worden. In deze verfilming van Stephen King’s korte verhaal speelt Tim Robbins een man die onschuldig in de gevangenis belandt. Daar sluit hij een hechte vriendschap met gedetineerde Red (Morgan Freeman) en de mannen zijn elkaars steun en toeverlaat in barre tijden. Regisseur Frank Darabont neemt de tijd om dit hoopvolle verhaal te vertellen geeft de acteurs alle ruimte om te schitteren.