8 dingen die je moet weten over The Croods 2

Door Redactie
The Croods 2, film

Animatieliefhebbers kunnen binnenkort weer hun hart ophalen met het langverwachte vervolg van DeCroods. In dit tweede deel staat de familie weer een hoop nieuwe en spannende avonturen te wachten.

1. Waar gaat de film over?

De prehistorische Croods-familie heeft al voor heel wat hete vuren gestaan, maar denk maar niet dat De Croods 2: Een nieuw begin rustig wordt. In hun ultieme zoektocht naar een woonplek stuiten ze op een idyllisch, door muren omringd paradijs. Ze denken dat ze hier alles hebben, maar één probleempje: er woont al een familie, namelijk de Betermans. En hoewel die familie best hun onderkomen wil delen, borrelen de irritaties al snel op. Tot ze een gezamenlijke vijand krijgen en alles op alles moeten zetten om hun wereld te redden van het kwaad.

2. Hoe ziet de trailer eruit?

Vanwege het verschrikkelijke virus waarvan we de naam niet meer van willen uitspreken, hebben we even op de film moeten wachten. Maar gelukkig konden we ons al die tijd vermaken met de trailer. Bekijk 'm hieronder!

3. Welke bekende stemmen horen we terug?

Die vraag lijkt misschien makkelijk, maar dat is nu eenmaal afhankelijk van welke versie je bekijkt. Als je kiest voor de Engels gesproken variant, hoor je de stemmen van topacteur Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds, Leslie Mann, Catherine Keener, Cloris Leachman, Clark Duke en Peter Dinklage.

Als je echter met je kleintjes naar de Nederlands gesproken versie gaat, hoor je tal van BN'ers de revue passeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van Gijs Naber, Thekla Reuten, Emma Heesters, Matteo van der Grijn of (ex-liefje van Temptation Island-Ricky) Saar Koningsberger? Verder zijn ook Waldemar Torenstra, Sanne Wallis de Vries, Tim Knol en Paula Majoor te horen. Voor ieder wat wils dus! 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Waarom komt er eigenlijk een deel 2?

Die vraag is een stuk makkelijker te beantwoorden, want: deel één was gewoon een enorm succes! De komische animatiefilm uit 2013 was niet alleen in de race voor een Academy Award en een Golden Globe voor 'Beste animatiefilm' (die ze helaas niet wonnen), maar wist wereldwijd ook zo'n 587,2 miljoen dollar op te brengen. Het was daarmee de elfde best scorende film uit 2013 en de vierde best scorende animatiefilm van dat jaar! Alleen Frozen, Despicable Me 2 en Monsters University gingen de Croods voor. De makers waren dus wel gek als ze een vervolg niet overwogen.

Win het weekend van je dromen!

5. Wat zeggen de makers erover?

Het vervolg mag dan acht jaar op zich hebben laten wachten, volgens de makers had er geen betere timing kunnen zijn dan nu. "Toen we hier drie jaar geleden mee begonnen, wilden we het thema menselijke verbondenheid en de kracht van familiebanden benaderen", legde regisseur Joel Crawford uit in een interview met Deadline. "Het voelde tijdloos en altijd relevant, maar het is grappig hoe tijdloos en relevanter het op dit moment is. Het gaat er namelijk om dat we samenkomen en het beste in elkaar zien." 

8 dingen die je moet weten over The Croods 2

6. Wat zijn de (eerste) reacties?

De film draait bij ons vanaf 30 juni 2021, maar stiekem hebben de Croods in 2020 al heel Amerika veroverd. Wat zeggen we: dit vervolg heeft vorig jaar al 60 miljoen dollar in het laatje gebracht. 

Er zijn daardoor al genoeg journalisten te vinden met een mening over The Croods 2. Zo noemt de redacteur van Canberra Times de film "beter dan zijn voorganger en goed gemaakt, kleurrijk en redelijk boeiend met een goede karakterisering, maar aan de andere kant ook voorspelbaar, soms repetitief en heeft het in het begin een rommelige samenvatting". De redacteuren van de Engelse website Designer Women vinden het ondanks het trage begin wel een levendig vervolg voor het hele gezin. Dat klinkt redelijk positief!

Beluister hieronder wat een andere redacteur erover te zeggen heeft.

7. Hoe klinkt de soundtrack?

Bij elke film hoort een knaller van een titelsong en dat geldt uiteraard ook voor deze film. Geniet hieronder daarom maar van de rocksong Feel the Thunder van de Amerikaanse indiepop/rockband Haim.

8. Wanneer kun je de film zien?

De film is - net als bijna alle titels - al diverse keren uitgesteld vanwege het (al te vaak benoemde) coronavirus, maar er is licht aan het einde van de tunnel. De bioscopen zijn namelijk weer open. Boek dus maar gauw je tickets, want De Croods: Een Nieuw Begin zie je vanaf 30 juni in de bios.

De Croods 2: Een Nieuw Begin (The Croods: A New Age) draait vanaf 30 juni in de bioscoop.