Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
SuperheldenMarvelHollywood

Alles over Doctor Strange in the Multiverse of Madness

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Kim Buitenhuis

Onze voorspellingen en verwachtingen voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness: een grote happening!

Meerdere versies van Doctor Strange

Het zou goed kunnen dat Doctor Strange in the Multiverse of Madness weer een illustere Marvel-film wordt. Eentje die ervoor zorgt dat het Marvel Cinematic Universe nooit meer hetzelfde zal zijn. Zoals Avengers: Infinity War, waar je nu ook de bloopers van kunt bekijken. De Doctor Strange-sequel borduurt voort op het idee dat er meerdere dimensies bestaan. Alternatieve dimensies die verschillen van de Marvel-filmwereld zoals we die kennen (Earth-616). Denk aan enorme of juist subtiele verschillen. En dat betekent dus ook dat Dr. Strange a.k.a. Benedict Cumberbatch zich in meerdere versies van zichzelf mag vastbijten…

Madness plan

Het principe van de ‘Multiverse’ werd geïntroduceerd in de eerste Doctor Strange-film. De What If…-animatieserie en Loki op Disney+ gaan hier verder op door. En in Spider-Man: No Way Home gaat het helemaal los. Hierin worden Spidey-films uit het verleden betrokken, en zie je andere acteurs die Peter Parker hebben gespeeld. Allemaal vanuit het idee dat de films waarin zij speelden alternatieve dimensies zijn. Marvel Studios kennende is er altijd een Groot Plan. Dus gaat Doctor Strange in dit tweede deel verder met het openen van poorten naar andere dimensies. En zal hij zichzelf dus letterlijk tegenkomen. Een uitdaging waar hij wel wat hulp bij kan gebruiken…

Scarlet Witch

Multiverse of Madness gaat verder waar No Way Home ophield, en ergens is Doctor Strange 2 ook een vervolg op WandaVision. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) gaat namelijk een belangrijke rol spelen als Scarlet Witch: een superkrachtige tovenares die Doctor Strange goed kan helpen. De grap is dat Dr. Strange ook bijna in WandaVision te zien was. Bijna, want het voelde toch niet goed… De goede dokter krijgt daarnaast hulp van America Chavez (Xochitl Gomez) met bijzondere krachten. Ook keert Chiwetel Ejiofors personage Mordo terug na vijf jaar, en is er een rol voor Patrick Stewart: Professor Xavier in de X-Men-films.

Gekkenwerk

Bijna gekkenwerk om al deze elementen in één film te stoppen. Maar als iemand het kan, dan is het regisseur Sam Raimi. Hij staat bekend om zijn humoristische, stijlvolle horrorfilms. Denk aan de Evil Dead-reeks en Drag Me to Hell. En hij is ook verantwoordelijk voor de Spider-Man-trilogie uit 2001-2007. Met Tobey Maguire als Spider-Man. Een ding is zeker: wij kunnen niet wachten. 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait nu in de bios. Check hier alle release data van andere MCU-vervolgen.

Tekst Wouter Brugge. Dit artikel verscheen ook in de nieuwe editie van Veronica Superguide die nu in de winkel ligt.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder