Spider-Man: No Way Home

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home - Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Er staan heel wat Marvel-films in de rij vanwege hun door corona uitgestelde releasedata. Momenteel nummer vier in de file is de derde Spider-Man-film met Tom Holland: No Way Home. Dat lijkt ver weg, maar dat valt eigenlijk enorm mee. De hoogste tijd om alles dat bekend is over Spideys nieuwste avontuur uit de doeken te doen.

De releasedatum van Spider-Man: No Way Home

Net als bij alle andere grote blockbusters is er veel geschoven met de releasedatum vanwege de vertragingen door dat virus. Als corona ons bespaard was gebleven, hadden we 16 juli 2021 al naar Spider-Man: No Way Home gekund, maar omdat de opnames pas in oktober 2020 konden beginnen in plaats van april 2020, werd 5 november gekozen voor de première. Tijdens de post production werd een ei gelegd over de definitieve dag dat de film te zien zal zijn in de bioscoop: 16 december voor Nederland. Best vlot dus nog, al met al.

Het verhaal van Spider-Man: No Way Home

Wat Spider-Man precies te wachten staat in zijn derde film binnen de MCU, is nog topgeheim. Het enige dat ook maar lijkt op een teaser, is nota bene de onthulling van de titel. Maar er is met een beetje extrapoleren wat wat over het plot te zeggen. 

De laatste keer dat we zijn alter ego Peter Parker zagen, was in Spider-Man: Far from Home : je weet wel, diegene met de scènes in Nederland met Jeroen van Koningsbrugge. Die sloot af met een penibele scène tijdens de aftiteling. Vlak nadat Peter heeft afgerekend met oplichter Quentin Beck (Jake Gyllenhaal), blijkt die nog een vervelende verrassing te hebben voor hem. Beck heeft een nepvideo in elkaar gedraaid waardoor het lijkt dat Spider-Man verantwoordelijk is voor de aanval op Londen en bovendien maakt hij wereldkundig dat Parker en Spidey één en dezelfde persoon zijn!

De cast van Spider-Man: No Way Home

Het kan niet anders of Parker moet deze ellende oplossen in No Way Home. Maar deze film belooft een veel wijd vertakter verhaal dan een simpel plotje over een held versus een schurk. Dat kunnen we opmaken uit het castingnieuws. Jamie Foxx, die Electro speelde in The Amazing Spider-Man 2, doet mee. Alfred Molina, die Doc Ock speelde in Spider-Man 2, doet ook mee. Inderdaad: schurken uit de oude Spidey-filmreeksen en dat kan maar één ding betekenen: de multiverse gaat open!

Wat dat inhoudt, hebben we kunnen zien in de animatiefilm Spider-Man: Into the Spider-Verse: parallelle werelden die elkaar kruisen met allerlei varianten op de bekende Peter Parker. Vandaar dat de geruchten over gastoptredens van Tobey Maguire en Andrew Garfield, de vorige Spider-Mans, maar blijven aanhouden.

Wie er sowieso meedoet, is Benedict Cumberbatch als Doctor Strange, een personage dat goed bekend is met de multiverse. Hij gaat de mentor-rol invullen voor de altijd nog wat bleue en naïeve Spidey. Die plek is leeg sinds de dood van Iron Man. Daarnaast levert dat een handig bruggetje op naar zijn sequel Doctor Strange in the Multiverse of Madness, die voor 25 maart 2022 op de rol staat.

Spider-Man: No Way Home - Alles dat je moet weten

De rest van de cast zit vol bekende koppen. Naast Tom Holland zien we Zendaya weer als Parkers grote liefde MJ, Jacob Batalon is terug als zijn beste vriend Ned Leeds en ook Marisa Tomei en J.B. Smoove zijn weer van de partij.

Vooralsnog onbevestigde geruchten over Spider-Man: No Way Home

Een nieuwe film over een van de populairste superhelden aller tijden: daar zitten de fanboys uiteraard stevig bovenop. Dat heeft al een heleboel info opgeleverd die we nog even als geruchten moeten classificeren, maar naar alle waarschijnlijkheid niet lang meer. Zoals de mysterieuze opnames die Charlie Cox, als Daredevil uit de Netflix-serie, gedaan zou hebben.

Het feit dat we weten dat Alfred Molina en Jamie Foxx meedoen, is eraan te danken dat ze hun mond voorbij gepraat hebben. Willem Dafoe had dat beter onder controle, maar veel wijst erop dat ook hij meedoet, als oude Spidey-schurk Green Goblin. En als we straks inderdaad getrakteerd worden op cameo’s van Garfield en Maguire, ligt het in de lijn der verwachting dat de geliefden van hun Peter Parkers eveneens langskomen. Dus ook Emma Stone en Kirsten Dunst gaan we mogelijk zien.

Die crossovers met de ‘oude’ Spider-Man-films zijn niet alleen leuk, maar ook handig voor filmstudio Sony, die de rechten bezit op films met Spidey. Na No Way Home zit Tom Hollands contract (en dat van veel andere castleden) er namelijk op en dat kan een belangrijk ijkpunt zijn binnen de franchise. Sony en Marvel hebben al vaak mot gehad over hun ingewikkelde samenwerking voor de laatste drie Spider-Man-films, dus kan het zomaar dat ze hierna weer hun eigen weg gaan. Met de multiverse open en alle Peter Parkers weer betrokken bij het verhaal, is loskoppelen een koud kunstje zonder de mogelijkheden voor nog meer films in de toekomst te beperken.

Daarnaast spelen er nog geruchten over de trailer, want wanneer krijgen we nu echt de eerste beelden te zien? Volgens Grace Randolph, een filmkenner pur sang, zou die allang klaar zijn, maar wachten ze nog even met de release. Randolph speculeert dat Marvel Studios aan Sony Pictures heeft gevraagd om nog even te bewaren tot na de laatste aflevering van Loki en de bioscoopfilm Black Widow. Of dat inderdaad zo is, blijft de vraag!

Voordat het tijd is voor Spider-Man: No Way Home mogen we ons nog verheugen op Black Widow, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings en Eternals, waarvoor we ook onze research hebben gedaan. In de tussentijd kun je gewoon alle andere Marvels nog eens kijken, bijvoorbeeld op chronologische volgorde.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder