Elizabeth Olsen en Benedict Cumberbatch

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Elizabeth Olsen en Benedict Cumberbatch

Doctor Strange zou eigenlijk in WandaVision zitten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

MCU-serie WandaVision op Disney+ had bijna nóg een shot Marvel-magic gekregen! Niemand minder dan Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) zou zijn opwachting maken in de veelbesproken finale van de eerste MCU-serie op Disney+.

WandaVision voelt door The Falcon and The Winter Soldier misschien als maaaaanden geleden, maar begin maart praatten we nog vaak over Wanda (Elizabeth Olsen), Vision (Paul Bettany) en Westview. Een MCU-speler die er haast wel in moest zitten, Doctor Strange, ontbrak gek genoeg - maar nu blijkt dat hij in eerste instantie zeker even op zou duiken.

Deal gemaakt

En wel in de finale, zo onthulde MCU-mastermind Kevin Feige in gesprek met Rolling Stone. De gekke tv-reclames bleken dan van Stephen Strange te komen. Dat was zijn manier om Wanda's sitcom-realiteit te doorbreken. In de finale zou hij dan daadwerkelijk verschijnen om te helpen bij het verwijderen van de Hex die Westview in zijn haar hield. Het zat in zó'n vergevorderd stadium, dat Benedict ook al daadwerkelijk had getekend voor de (iets meer dan een) cameo. 

Nope, toch niet

Maar nee, het voelde toch niet goed, legde Feige uit. "Some people might say, 'oh, it would've been so cool to see Doctor Strange'. But It would have taken away from Wanda. We didn't want the end of the show to be commoditized to go to the next movie - here's the white guy, 'Let me show you how power works.'" Euhm... ja, dat klinkt best logisch. 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Wanda en Stephen gaan elkaar natuurlijk alsnog ontmoeten. Ze speelt een prominente rol in de tweede Doctor Strange-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Die komt in maart 2022 uit. Check hier alle andere releases van de aankomende Marvel-vervolgen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder