Daniel Craig als James Bond

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Daniel Craig als James Bond

2021 wordt het beste filmjaar ooit en dit is waarom

|
|

Laatste update:

Het afgelopen jaar waren de bioscopen regelmatig dicht en door het coronavirus werden talloze films uitgesteld. Veel blockbusters werden vooruitgeschoven naar 2021 en die komen bovenop de films die al gepland waren. De bioscoopagenda van dit jaar is daarom om te smullen dus wij denken dat dit weleens het beste filmjaar ooit kan worden!

De lijst van films die in 2021 verschijnen barst van de vette releases. Met een beetje geluk (en veel vaccins!) zien we in 2021 alle films op deze indrukwekkende lijst!

Februari

Nomadland

Fern (Frances McDormand) verliest haar echtgenoot en werk, en besluit een campertje te kopen. Rondtrekkend doet ze vervelende baantjes en ontmoet ze veel vreemde snuiters die óók in campers rondtrekken. Ze hebben geen van allen werk en rijden dus maar rondjes door dit verloren land. Je ziet Nomadland (hopelijk!) Vanaf 18 februari.

Maart

Coming 2 America

Het duurde een slordige 32 jaar maar eindelijk krijgt de Eddie Murphy-hit Coming to America een vervolg! In Coming 2 America keert kroonprins Akeem Joffer (Murphy) terug naar de Verenigde Staten om daar zijn bastaardzoon te vinden; zonder kroonprins kan hij geen koning worden! De film had eigenlijk eind 2020 moeten verschijnen, maar Amazon Prime Video nam de film graag over. Je streamt ‘m vanaf 5 maart!

The King’s Man

Taron Egerton en Colin Firth schitterden als de spionnen van Kingsman, maar deze organisatie komt niet zomaar uit de lucht vallen! In The King’s Man zien we ‘gentleman’ Ralph Fiennes terwijl hij het opneemt tegen een paar van de grootste schurken uit de 20ste eeuw!

Je ziet The King’s Man vanaf 10 maart.

The Many Saints of Newark

The Sopranos vertelde het verhaal van Tony Soprano en zijn misdaadfamilie, en het misdaaddrama The Many Saints of Newark vormt een prequel op dit misdaadepos. Tony Soprano zelf komt voorbij als jonge snaak, maar de hoofdrollen zijn voor legendarische gangster Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola) en Giovanni Soprano (Jon Bernthal). Hopelijk draait het gangsterdrama vanaf 11 maart in de bioscoop.

April

No Time to Die

Lange tijd was het spannend of Daniel Craig nog terug zou komen als geheimagent James Bond. Daarna zorgde onenigheid op de set voor wat vertragingen, om nog maar te zwijgen over het coronavirus! Vanaf 1 april is de 25ste James Bond-film eindelijk te zien!

A Quiet Place part II

A Quiet Place was een verrassend goede horrorfilm en daarom kon een vervolg niet uitblijven. De wereld is overspoeld met blinde monsters die wél enorm goed kunnen horen. In het vervolg moet het gezin uit de eerste film noodgedwongen een reis maken, en ontdekken ze dat de overgebleven mensen óók niet altijd het beste met je voor hebben. De opvolger van dé horrorhit van 2018 verschijnt 22 april.

Mei

Black Widow

Op 5 mei krijgt Scarlett Johansson haar eerste solo-avontuur in het Marvel Cinematic Universe! In deze prequel zien we de spionne Black Widow strijden tegen de gevaarlijke vechtersbaas Taskmaster.

Cinderella

In de musicalcomedy Cinderella speelt Camila Cabello Assepoester en Nicholas Galitzine de knappe prins. Mocht dit musicalspektakel slagen, dan is het allemaal prima, en mocht het een nieuwe Cats worden, dan vinden we dat stiekem óók wel leuk om te hatewatchen! We komen er op 13 mei achter.

F9

Dominic Toretto (Vin Diesel) en zijn pijlsnelle ‘famly’ keren ein-de-lijk terug! F9 had eigenlijk in mei vorig jaar moeten verschijnen, maar werd fiks uitgesteld vanwege het coronavirus. Dit léék destijds nogal overdreven, maar achteraf is het een zeer verstandige beslissing geweest. F9 draait 27 mei in de bioscoop en er komt daarna nog (minstens!) één Fast and the Furious-film achteraan.

Free Guy

In videogames zijn computerpersonages vaak het slachtoffer van sadistische spelers, maar Free Guy draait dit helemaal om! Door een fout wordt Guy (Ryan Reynolds) zelfbewust en moet hij de spelwereld redden vóór hij uitgeschakeld wordt. Je ziet het game-avontuur met Joe Keery, Jodie Comer en Taika Waititi vanaf 19 mei.

Godzilla Vs. Kong

De reusachtige hagedis Godzilla neemt het eindelijk weer eens op tegen zijn harige tegenhanger King Kong! Godzilla Vs. Kong is een natte droom voor fans van enorme monsters die elkaar door wolkenkrabbers dropkicken (iedereen dus!). De releasedatum van 20 mei kan nog veranderen. Mogelijk volgt er binnenkort een rechtszaak omdat Warner Bros. de film op HBO Max wil zetten… De filmmakers zeggen hierover niet geïnformeerd te zijn én hebben een bod van 250 miljoen dollar van Netflix. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.

Spiral

Chris Rock speelt een jonge rechercheur die in de schaduw staat van zijn ervaren pa (Samuel L. Jackson). Samen met zijn partner onderzoekt hij een gruwelijke moord, die doet denken aan de vreselijke misdaden van… de Jigsaw Killer! De copycat heeft het op agenten voorzien, en zo begint een levensgevaarlijke race tegen de klok. Deze mysterieuze voortzetting van de Saw-reeks zie je vanaf 20 mei.

Juni

The Conjuring: The Devil Made me do it

Ed en Lorraine Warren keren eindelijk terug! In de derde The Conjuring-film spelen ze een grote rol bij een bijzondere rechtszaak. De paranormale onderzoekers checken het verhaal van een moordverdachte die claimt bezeten te zijn geweest door een demoon. De horrorfilm draait vanaf 3 juni in de bioscopen.

Ghostbusters: Afterlife

Twee kinderen verhuizen met hun moeder naar een verlaten oude boerderij, waar ze apparatuur vinden van… de Ghostbusters! Bijna iedereen is deze spokenjagers vergeten, maar hun spullen komen goed van pas als er bovennatuurlijke verschijnselen opduiken. Alle (nog levende) acteurs uit de eerdere twee films doen ook gezellig mee. De derde ‘officiële’ Ghostbusters-film draait vanaf 10 juni in de bioscoop.

Venom: Let there be Carnage

De superheldenfilm Venom was niet overdreven goed, maar Tom Hardy die wordt geïnfecteerd door een symbioot en langzaam doordraait leverde tóch een enorm succes op. Een tweede Venom-film werd al snel aangekondigd en na wat Covid-vertraging verschijnt Venom: Let There Be Carnage eind juni. In het vervolg neemt een andere symbioot bezit van seriemoordenaar Kletus Kassady (Woody Harrelson), die een enorm bloedbad wil veroorzaken.

Juli

Old

Old is de mysterieuze nieuwe film van M. Night Shyamalan. Een groep mensen arriveert op een prachtig strand, maar dan ontdekken ze een lijk. De mensen beginnen snel te verouderen en het blijkt onmogelijk om het strand te verlaten. Terwijl de spanning stijgt probeert de club te ontsnappen en te ontdekken wat er aan de hand is. Old staat gepland voor eind juli.

Space Jam: a New Legacy

In 1996 verscheen de perfecte film: Space Jam. De geweldig acterende Michael Jordan vormde een killercombinatie met de Looney Tunes en ehm… R. Kelly. Een sequel is eigenlijk overbodig, maar Warner Bros. gaat het toch proberen. LeBron James speelt de hoofdrol: hij wordt met zijn zoon in een computer gezogen, waar een boze A.I. (Don Cheadle) de dienst uit maakt. Vraag ons niet waarom, maar LeBron James en de Looney Tunes moeten de A.I. in een basketbalwedstrijd verslaan. We zien medio juli hoe het afloopt!

Top Gun: Maverick

We wisten niet dat we het nodig hadden, maar er komt tóch een sequel op Top Gun. Tom Cruise speelt piloot Pete ‘Maverick’ Mitchell, die leeft voor snelheid en gevaar. Over het verhaal is nog niet zoveel bekend, maar er ligt een grote nadruk op Mitchells relatie met Bradley Bradshaw (Miles Teller). Bradshaw is een leerling bij de luchtmacht, maar haat Mitchell omdat zijn vader (Goose) door roekeloos gedrag overleed in de eerste film. Raketten, bommen en gierende straaljagers vliegen begin juli de bioscoop in!

Uncharted

Uncharted is een avonturenfilm die is gebaseerd op de gelijknamige Playstation-games. Tom Holland speelt de jonge ontdekkingsreiziger Nathan Drake, die de kneepjes van het vak leert van zijn mentor Victor Sullivan (Mark Wahlberg). Uncharted kan gezien worden als een prequel op de videospellen. De opnames van de film werden nogal vertraagd, dus het is niet helemaal duidelijk of de blockbuster de datum van medio juli haalt…

Augustus

Candyman

De cult-horrorklassieker Candyman krijgt in 2021 een update! De film negeert de matige sequels, en biedt een nieuwe blik op de levende ‘urban legend’ die onschuldige mensen in Chicago afslacht. Een jonge schilder (Yahya Abdul-Mateen II) hoort de horrorverhalen over de Candyman en besluit de gruwelen te gebruiken in zijn kunst. Hierdoor wordt de bijna vergeten legende weer actief… Je ziet de horrorfilm eind augustus in de bios.

Don’t Breathe 2

Don’t Breathe was in 2016 een enorme horrorhit. Een groep jongeren breekt in in een verlaten huis, waar ze een vastgebonden vrouw vinden. De eigenaar van het huis, een blinde veteraan (Stephen Lang), wil dat zijn geheim niet uitlekt en vermoordt de indringers één voor één! In het vervolg wordt de adoptiedochter van de veteraan ontvoerd en neemt hij verschrikkelijke wraak. Don’t Breathe 2 staat gepland voor een release medio augustus.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard

The Hitman’s Bodyguard was een weinig hoogstaande, maar héél erg grappige actiecomedy met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson. Waar Reynolds in de eerste film Jackson moest beschermen tegen internationale criminelen, moet het duo nu samen Jacksons vrouw Sonia (Salma Hayek) beveiligen. Eind augustus zien we de humoristische en keiharde actie in de bios!

Respect

Jennifer Hudson speelt de wereldberoemde soulzangeres Aretha Franklin in de biopic Respect. Grote kans dat we dit muzikale drama terugzien bij de Oscars! De film werd meerdere malen uitgesteld en landde uiteindelijk begin augustus.

The Suicide Squad

Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) werd door Marvel op straat gezet na een verschrikkelijke Twitter-controverse. Na vele onderhandelingen mocht hij terugkeren, maar in de tussentijd sloot hij óók een deal met DC Films! De regisseur leidt een reboot van Suicide Squad: een club superschurken die op levensgevaarlijke missies gestuurd worden in ruil voor strafvermindering.

Zoals je ziet is een enorm blik aan (actie)sterren opgetrommeld om het team van bad guys te spelen. De kans dat ze allemaal het einde van de film halen is waarschijnlijk erg klein… John Cena’s personage Peacemaker krijgt wél een spin-off-serie. Als het goed is zien we de vernieuwde Suicide Squad begin augustus in de bioscoop.

September

Death on the Nile

De detectiveromans van Agatha Christie leveren bijzonder vermakelijke films op, zoals een paar jaar geleden Murder on the Orient Express. De formule is bekend: een grote cast van bekende acteurs gedraagt zich enorm verdacht, terwijl inspecteur Poirot (Kenneth Branagh) een moordenaar opspoort. De film had eigenlijk eind 2019(!) al moeten verschijnen, maar landde op begin september 2021 (hopen we!)

Resident Evil

Milla Jovovich en Paul W.S. Anderson veranderden de Resident Evil-horrorgames in een spectaculaire actiefilmreeks. Die filmserie is afgelopen, maar de reeks krijgt een nieuwe start: veel meer op horror gericht! De reboot verschijnt begin september.

Oktober

Dune

De legendarische sciencefictionroman Dune werd ‘onverfilmbaar’ genoemd: iets wat de versie uit 1984 leek te bevestigen. Denis Villeneuve probeert het toch, met de kanttekening dat Dune (2021) niet het hele verhaal vertelt en er al plannen zijn voor een sequel. Het scifi-epos, over een familie die de leiding krijgt over een waardevolle maar levensgevaarlijke zandplaneet, wordt begin oktober verwacht. We zien onder meer Timothée Chalamet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya én Jason Momoa.

Morbius

Jared Leto speelt de hoofdrol in deze Spider-Man spin-off! Michael Morbius is een briljante, maar doodzieke wetenschapper die een geneesmiddel zoekt voor zijn zeldzame bloedziekte. Hij vindt het, maar de kuur is niet veel beter dan de kwaal. Morbius verandert in een ‘levende vampier’ die bloed nodig heeft om te overleven én Dracula-achtige superpowers ontwikkelt. Deze uitbreiding van het Spider-Verse zie je vanaf 8 oktober.

Halloween Kills

De sequel op het geweldige Halloween (2018) werd óók een heel jaar uitgesteld. Als de bioscopen weer opengaan dan staat niets Michael Myers meer in de weg! We zien het vanaf 14 oktober.

The Last Duel

Ridder Jean de Carrouges (Matt Damon) betrapt zijn vrouw Marguerite (Jodie Comer) met de schildknaap Jacques le Gris (Adam Driver). Volgens Marguerite waren Jacques’ avances totaal ongewenst, en De Carrouges daagt hem uit voor een duel op leven en dood. De verveelde Franse aristocratie maakt er een enorm evenement van en beide heren zien geen weg meer terug. Je ziet dit ridderlijke drama medio oktober.

November

Elvis

Tom Hanks zat recent in Australië, voor zijn rol als Elvis’ manager Tom Parker. Behalve dat Hanks er verschrikkelijk uitziet, is er nog weinig bekend over de biopic van The King of Rock ’n Roll. De film is handig begin november geprogrammeerd, om de kans op een Oscar lekker groot te maken.

Eternals

Na The Avengers is het in 2021 de beurt aan The Eternals om de Marvel-kar te trekken. Eternals zijn een eeuwenoud ras met superkrachten (een beetje zoals de Griekse Goden), die de mensheid beschermen tegen de kosmische Deviants. Hoofdrollen zijn er voor Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani en Kit Harington. Wat voor rol deze halfgoden in het MCU gaan spelen zien we begin november.

Mission: Impossible 7

Ethan Hunt (Tom Cruise) keert terug voor een zevende avontuur. De opnames van de film verliepen moeizaam door de coronacrisis en de spectaculaire actiefilm had nóg een probleem: maandenlang werd er gezocht naar een oude brug die opgeblazen mocht worden. En de filmmakers maakten zelfs ruzie met de Poolse monumentenvereniging! Of ze nog een brug gevonden hebben zien we eind november.

December

The Matrix 4

Tegen alle verwachtingen in werd er ineens een vierde Matrix-film aangekondigd! Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss keren terug als Neo en Trinity (hoe dan?) in dit mysterieuze nieuwe deel in de scifi/actiereeks. We zien hopelijk eind december wat er precies aan de hand is.

Spider-Man 3

Tom Holland keert terug als Spider-Man in de sequel op Far From Home! Hij krijgt mogelijk gezelschap van een paar oudere Spider-Mans én Dr. Strange. Het lijkt erop dat de superheld door een hele rits alternatieve dimensies moet slingeren deze keer, waarin hij andere versies van zichzelf maar ook oude vijanden tegenkomt. De film staat gepland voor een release medio december.

West Side Story

Regisseur Steven Spielberg brengt eind dit jaar een nieuwe versie uit van de klassieke musical West Side Story. Tony (Ansel Elgort) en Maria (Rachel Zegler) worden verliefd op elkaar, maar hun liefde wordt enorm bemoeilijkt doordat ze bij verschillende straatbendes horen: de Jets en de Sharks.

We zien West Side Story hopelijk begin december!

Lees verder