Hugh Jackman en Ryan Reynolds

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hugh Jackman en Ryan Reynolds

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

|
|

Laatste update:

Je verwacht het niet, maar in de dromenfabriek genaamd Hollywood is bijna alles nep! Dat geldt voor de schitterende verhalen die gemaakt worden, maar ook voor de hoofdrolspelers die ineens ‘best friends’ zijn geworden (zolang de film gepromoot wordt). Toch ontstaan er soms ook échte vriendschappen: tussen deze sterren is het dikke mik!

7 - Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire

Tobey Maguire, de Spider-Man-ster, en Leonardo DiCaprio (Titanic, The Wolf Of Wall Street, The Revenant, Once Upon A Time… In Hollywood) zijn al ruim 30 jaar dikke vrienden! De kindacteurs ontmoetten elkaar regelmatig op audities. Op jonge leeftijd werden het al echte vriendjes, ondanks dat ze vaak concurrenten waren voor dezelfde rollen.

In 2013 werkten de twee pas écht samen in de dramafilm The Great Gatsby, en woonden in die periode ook nog in dezelfde wijk in LA. Na de scheiding van Tobey Maguire past Leo soms zelfs op Tobey’s kinderen!

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden
BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

De pokeravonturen van dit olijke duo spelen een grote rol in de thriller Molly's Game. Met name Maguire (Player X) toonde zich tijdens de pokertoernooitjes een halve psychopaat!

6 - Jennifer Aniston en Courteney Cox

‘Rachel’ en ‘Monica’ leerden elkaar kennen op de set van Friends, en bleven friends nadat de serie in 2004 eindigde. Zowat alle acteurs bleven na de populaire serie met elkaar in contact, gebonden door dit megasucces, maar Aniston en Cox werden échte vriendinnen en geen gewaardeerde oud-collega’s.

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

Jennifer Aniston was erbij toen Cox’ dochter geboren werd en Cox was bruidsmeisje op het huwelijk van Aniston (met Justin Theroux). De twee zien elkaar regelmatig maar posten er niet de hele tijd over op social media; vrij uniek in deze tijd! Binnenkort zien we de Friends overigens terug in een reüniespecial.

5 - Ben Affleck en Matt Damon

De moeders van Ben Affleck en Matt Damon werden vriendinnen omdat ze allebei met kinderen werkten én bij elkaar in de buurt woonden… Ben en Matt gingen vóór hun tiende verjaardag dus al regelmatig met elkaar om. Afflecks vader was toneelacteur, en Damon was altijd creatief bezig omdat hij van zijn moeder nooit tekenfilms mocht kijken, en daarom zelf avonturen verzon.

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

Beiden wilden uiteindelijk acteur worden, en ze werkten zelfs samen om deze droom te bereiken. Ze begonnen een gezamenlijke bankrekening waar ze een percentage van hun loon in stopten, om de reiskosten naar audities te vergoeden.

Omdat ze niet bijzonder veel werk hadden, schreven ze in hun vrije tijd het verhaal voor Good Will Hunting dat in 1997 een enorme hit werd. Het duo speelde in deze film allebei een hoofdrol (met Robin Williams), na lange onderhandelingen… Veel studio’s wilden de film alleen maar maken als Brad Pitt en Leonardo DiCaprio meededen. Momenteel werken ze samen met regisseur Ridley Scott aan de historische dramafilm The Last Duel, met Damon en Adam Driver in de hoofdrol.

4 - Jennifer Lawrence en Emma Stone

Emma Stone en Jennifer Lawrence braken ongeveer in dezelfde periode door, en zijn ongeveer even oud. Woody Harrelson werkte met Stone samen aan Zombieland, en speelde naast Lawrence in The Hunger Games. Hij zorgde ervoor dat de twee actrices met elkaar in contact kwamen.

De twee sms’ten af en toe met elkaar, maar werden pas echt vriendinnen door een aanvaring met een ‘stalker’. Een muzikant, waarschijnlijk uit een groot orkest, stuurde per ongeluk berichtjes naar zowel Stone als Lawrence, waarna de twee uit probeerden te vinden wie het was. Dit lukte nooit, maar de dames werden wel goede vriendinnen. Captain Marvel-actrice Brie Larson hoort sinds een paar jaar ook bij dit clubje: óók via Woody Harrelson, overigens.

3 - Sophie Turner en Maisie Williams

‘Sansa Stark’ en ‘Arya Stark’ begonnen allebei op jonge leeftijd aan de hitserie Game Of Thrones. De twee meiden waren allebei jong en trokken tijdens de lange opnames voor de serie al meteen naar elkaar toe. Williams was zelfs een bruidsmeisje op het huwelijk van Sophie!

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

De twee meest recente films van Turner en Williams hadden nogal wat… problemen. Dark Phoenix was een behoorlijke flop en The New Mutants is nog stééds niet verschenen. Hopelijk hebben de vriendinnen binnenkort wat meer succes.

2 - Hugh Jackman en Ryan Reynolds

Jackman en Reynolds speelden samen in X-Men Origins: Wolverine. Jackman natuurlijk als de superheld uit de titel, en Reynolds als (een hele rare versie van) Deadpool.

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

De twee werden vrienden en bestoken elkaar al jaren met lullige filmpjes over de carrière van de ander! Ze nemen elkaar in de zeik zoals alleen échte vrienden dat kunnen.

1 - Ian McKellen en Patrick Stewart

Mckellen en Stewart zijn ware acteerveteranen, maar ze werkten pas écht samen in X-Men (1999). Daarvoor zagen ze elkaar wel eens bij het toneel, maar niet vaak genoeg om echt een leuk gesprek te voeren, daarnaast keek Stewart enorm op tegen McKellen, wat ook niet echt hielp.

Tijdens de opnames van X-Men stonden hun trailers naast elkaar, en moesten ze zo veel wachten dat ze regelmatig een gesprekje voerden en samen gingen eten. Ze ontdekten dat ze bijzonder veel met elkaar gemeen hadden en bleven contact houden. Zo vonden ze op 60-jarige leeftijd onverwacht een nieuwe vriend!

McKellen was zelfs de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand tijdens het huwelijk van Patrick Stewart in 2013. Omdat de twee enorm bekend werden door rollen in Star Trek en Lord Of The Rings voeren ze samen ook regelmatig klassieke toneelstukken op, om een nieuw publiek naar de theaters te trekken; die komen tóch wel kijken naar Jean-Luc Picard en Gandalf, ook al spelen ze taaie kost als Wachten Op Godot. Slim!

BFF's: deze Hollywood-sterren zijn de beste vrienden

Lees verder