De 10 beste rollen van Ben Affleck

Door Redactie
Ben Affleck

Ben Affleck is jarig en dat mag gevierd worden! De acteur, regisseur en schrijver heeft zeker het talent voor Hollywood, maar miste voor een lange tijd het geluk. Hij bouwde zijn naam op samen met BFF Matt Damon met Good Will Hunting. Daarna heeft hij zich solo bewezen, niet alleen als acteur maar ook als regisseur. Hier zijn de 10 beste rollen van Ben Affleck!

10. Batman V Superman: Dawn of Justice

Ja, kijk nog maar eens goed. Batman staat toch echt in de lijst. De film zelf is niet geweldig, maar ook niet unwatchable. Al met al doet Ben het toch aardig goed als de ultieme anti-held. Volgens sommige fans is hij zelfs de beste Batman ooit! Zijn openingsscène gaf ons hoop voor de rest van de film en daarom staat hij op ons lijstje. Helaas heeft hij het Batman-pak al aan de wilgen gehangen, maar The Dark Knight komt wel terug! Nu met Robert Pattinson als de caped crusader.

9. Pearl Harbor

Pearl Harbor is een historische film vol historische onnauwkeurigheden en lekkere soap-achtige drama. Toch is dit een gave actiefilm waar je gewoon van kunt genieten als je er niet te veel over nadenkt. 

8. Armageddon

Deze Michael Bay-film had een topcast te pakken met onder andere Bruce Willis, Ben Affleck, Owen Wilson, Steve Buscemi en Liv Tyler. Nog wat explosies, ruimteraketten en een catchy Aerosmith soundtrack erbij en je hebt een hit te pakken. Toch is dit zo’n film waarbij je beter je hersenen even uit kunt zetten. Verwacht dus geen meesterwerk, maar Ben Affleck was toch wel de uitblinker en deed het prima als jonge hotshot. 

7. Dogma

Dogma is een van de vele samenwerkingen tussen Ben Affleck en Kevin Smith, en is inmiddels een echte cultfilm. Twee uit de hemel verbannen engelen lopen rond in New Jersey opzoek naar hun weg terug. De film besprak thema’s zoals vergelding, vergeving en het lot versus de vrije wil. Affleck en buddy Matt Damon kregen de kijkers aan hun kant ook al speelden zij de slechteriken. Vooral toen ze het hadden over hoe verschrikkelijk de mensheid eigenlijk is. Oh man, als ze de mensheid nu eens konden zien.

6. Chasing Amy

Dit is een eenvoudig liefdesverhaal, maar de uitvoering, het acteerwerk en de regie van Kevin Smith tillen de film naar een hoger niveau. Chasing Amy is een zeldzame combinatie tussen komedie en drama en daarmee slaat Ben Affleck de spijker op de kop. Verliefd worden op de verkeerde persoon, het overkomt ons allemaal wel eens, en Ben speelt het bijzonder overtuigend.

5. State of Play

Het zit congreslid Stephen Collins niet mee. Zijn medewerkster wordt dood teruggevonden. Er volgt een lang onderzoek waaruit al snel blijkt dat Collins en de vrouw meer deden dan alleen samenwerken. Zijn vriend en journalist Cal, gespeeld door Russell Crowe, mag het uitzoeken. Affleck schittert in zijn rol als gelikte politicus.

4. Argo

Het waargebeurde verhaal van de Iraanse gijzelingencrisis van 1979 wordt verteld in Argo. Wanneer de Amerikaanse ambassade wordt bestormd, weten 6 Amerikanen te ontsnappen. Ben Affleck bedenkt als CIA-specialist een krankzinnig plan om deze mensen het land uit te krijgen. Superspannende film die ook nog eens geregisseerd is door Affleck en 3 Oscars won.

3. The Town

Met The Town bewees Ben dat hij het zowel voor als achter de camera goed doet. Met vakkundig in beeld gebrachte overval- en actiescènes bleek Affleck een regisseur te zijn om serieus te nemen. Hij speelt Doug MacRay, een bankrover uit Boston zonder echte vrienden of familie, behalve dan James (Jeremy Renner). Tijdens een gewelddadige bankoverval wordt alles enorm ingewikkeld wanneer Doug verliefd wordt op een van de gijzelaars. 

2. Gone Girl

Wanneer Nick aka Ben Affleck thuiskomt na een bezoekje aan zijn zus is zijn vrouw opeens spoorloos verdwenen. Hij schakelt meteen de politie in die maar 1 man op hun verdachtenlijst hebben staan: Nick zelf. Heeft hij het nou wel of niet gedaan? Ben laat de kijkers steeds van mening veranderen. Geweldige acteerprestaties, niet alleen van Ben, maar ook van Rosamund Pike die Nick’s vrouw speelt. Gone Girl is een van de beste thrillers van het afgelopen decennium. 

1. Good Will Hunting

Good Will Hunting is naast het beste waarschijnlijk ook het bekendste werk van Ben Affleck. Matt Damon speelt Will, een briljant maar problematisch wiskundewonder die zijn dagen verspilt met dweilen en drinken met zijn vrienden in South Boston. Zijn beste vriend is Chuckie, gespeeld door Ben, een bad boy die stiekem wil dat Will zijn potentieel waarmaakt. De laatste scène waar Chuckie subtiel reageert op het vertrek van zijn vriend, is een van de hoogtepunten van de carrière van Affleck. Een intense film met een hoog ‘feel good’ gevoel.