De 7 beste oneliners van Owen Wilson

Veronica Superguide logo
De 7 beste oneliners van Owen Wilson

De 7 beste oneliners van Owen Wilson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Je weet dat je het hebt gemaakt als acteur als mensen je beginnen te citeren. Eerder zetten wij al de beste oneliners van Arnold Schwarzenegger op een rijtje, maar nu is het de beurt aan Owen Wilson. Dit zijn de meest iconische uitspraken van de komedie-acteur.

7. “Wow” uit Meet The Parents

Ben Stiller gaat hem in deze scène voor met de bekende uitspraak, maar even later komt het woordje ook uit de mond van Owen zelf (vanaf 00:36). Je kan deze quote voor eigenlijk alles wel gebruiken en daarom is hij ook zo goed! 

6. “Woow” uit Shanghai Noon

De bewondering voor zijn eigen Wanted-poster spat gewoon van het scherm af. Doordat Wilson vakkundig de "wow" net iets langer doortrekt geeft het zo veel meer kracht aan zijn performance. Alleen de beste acteurs kunnen zo met hun tekst omgaan. 

5. “Wow” uit Marley and Me

Kort maar krachtig. Een quote hoeft niet lang of complex te zijn, dat bewijst Owen maar weer eens. Hij rolt ook zo lekker van de tong. Dit is misschien wel een van zijn meest bekende uitspraken uit de tranentrekker Marley and Me.

4. “Woow” uit Little Fockers

Van deze iconische quote word je toch meteen blij. De manier waarop hij (vanaf 01:10) het jochie omarmt en kalmeert omdat hij niet kan slapen en dan met dat wijze woord toespreekt. Hadden wij maar zo’n oom.

3. “Wohow” uit Cars 3

Zelfs als animatiefiguur bedenkt Owen de meest briljante oneliners. In de eerste twee Cars-films komt deze quote ook al voor, maar deze versie uit Cars 3 (vanaf 01:48) vinden wij toch wel een van de beste. Je hebt niet eens zijn gezichtsuitdrukkingen nodig om het enthousiasme te voelen. 

2. “Woow” uit Wedding Crashers

Als je met een simpel woord zoveel verbazing en tegelijkertijd ook admiratie over kan brengen op de kijker dan heb je pas talent! Vanaf 08:15 begint het moment suprême. Wij kunnen het niet beter zeggen dan de legende zelf: wow!

1. "Woo" uit Night at the Museum 2

Er kan maar 1 oneliner winnen en dat is deze extatische ‘woo’ uit Night at the Museum 2. Zijn personage Jedediah ontsnapt op het nippertje aan de dood en dit geeft hem uiteraard een enorme adrenaline boost. Niks kan Owen Wilsen verslaan!

Nog veel meer

Alle gekheid op een stokkie, (W)Owen Wilsen heeft natuurlijk nog veel meer goede quotes die allemaal niet in dit lijstje pasten. Gelukkig heeft een andere fan ze allemaal achter elkaar gezet. Dus geniet van nog meer perfecte Owen Wilson oneliners in de video hieronder. 

Je kan Owen dit najaar weer zien in de nieuwe romcom Marry Me met Jennifer Lopez. Wie weet kunnen wij ons lijstje dan weer aanvullen met nog meer geweldige uitspraken!

Lees verder