Fan van psychologische thrillers? Check deze films en series op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Fan van psychologische thrillers? Check deze films en series op Netflix

Fan van psychologische thrillers? Check deze films en series op Netflix

|
|

Laatste update:

Wat is er leuker dan een film of serie die lekker onder je huid gaat zitten? Psychologische trillers zijn heerlijk om naar te kijken. Om de hardcore fans te bedienen voor hun avond film/serie en chips hebben wij een leuke lijst voor je. Met wel 10 spannende thrillers om je avonden lang in vast te bijten. Jep, ze kunnen stuk voor stuk op je binge-lijst (dit zijn trouwens de slechtste Netflix-films, ook een vermakelijk lijstje). En nee, we twijfelden nog, maar we hebben Fifty Shades er maar niet bijgezet.

Als je denkt dat je alles hebt gezien, heel Netflix hebt uitgespeeld, dan zit er altijd wel iets leuks tussen waar je nog niet van gehoord heb. Ken jij al deze films en series? Vast niet (misdaadseries meer je ding? Kijk deze tips)

Hold the Dark

De film Hold the Dark staat nu op Netflix en speelt zich af in het ijskoude, donkere Alaska. Ergens in de wildernis staat een klein dorpje waar een zesjarig jongetje vermist wordt. Hij is de derde die verdwijnt en dus wordt de conclusie getrokken dat er een groep wolven actief is. De moeder van de vermiste jongen stuurt er een jager op af: Russel Core (gespeeld door Jeffrey Wright). Russel gaat op pad maar komt erachter dat niet de wolven het probleem zijn… In het dorp is van alles aan de hand. 

Before I Wake

Pleegouders, een jongetje met een vreemde gave… Bingo. Deze film start ontspannen met een allerschattigst jongetje, Cody, dat komt te wonen bij een stel dat hun zoontje is verloren. Maar dan gebeuren er rare dingen. Geen onprettige dingen, dat niet... maar wel vreemde dingen. En Cody wil maar niet slapen. Wat is hier aan de hand? Een film vol mysterie en gillende ouders met een trauma. Prima bij een zak Bolognese chips. En nee, het jongetje is geen duivels ventje met ronddraaiend hoofd, als dat je niche is, check dan deze horrorkinderen.

I Am the Pretty Thing That Lives in the House

Ja hoor, daar is het creepy huis met allemaal rare, onverklaarbare dingen die gebeuren en de bewoners de stuipen op het lijf jagen. De film speelt rond het fin de siècle (ja, wij bij Superguide gebruiken ook wel eens sjieke woorden). Verpleegster Lily (Ruth Wilson) verhuist naar een oude villa om voor een bejaarde romanschrijver te zorgen. Al snel ontdekt ze dat ze niet alleen in het huis zijn. Mysterieuze dingen gebeuren… Heel goed te doen met een zak caramelpopcorn. 

Alias Grace

The Handmaid’s Tale en Alias Grace zijn allebei series, gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. Dus dan weet je al een beetje hoe sterk de personages en het verhaal zijn. Het is een spannende miniserie, die je op Netflix kan vinden. Hoofdpersoon Grace (Sarah Gadon) is een jonge vrouw die in 1843 leeft en wordt verdacht van moord. De serie is gebaseerd op de waargebeurde dubbele moord op Thomas Kinnear en zijn huishoudster Nancy Montgomery, die ook zijn minnares was. 

Shutter Island

Een oudje, inderdaad, maar niks mis met deze spannende klassieker. Shutter Island is een sterk verhaal over een duo agenten die naar Shutter Island (een gesloten psychiatrische kliniek op een eiland) worden gestuurd. Ze moeten de verdwijning van een patiënt onderzoeken maar er is, uiteraard, nog veel meer aan de hand. We zeggen niks. Met de altijd fijne Leonardo DiCaprio. Echt een prima film voor een avondje waarop je denkt dat je alles al gezien hebt. 

Wormwood

Crime? Psychologische thriller? Alles in één, eigenlijk. Deze zesdelige serie combineert documentaire met sterk acteerwerk om het verhaal te vertellen van Frank Olson. Deze wetenschapper heeft voor de CIA gewerkt en werd dood gevonden in New York. Hij zou zelf uit het raam van een hotelkamer zijn gesprongen (13-hoog, dus eh... dat overleef je niet), maar er is meer aan de knikker. Zijn inmiddels volwassen zoon gaat op zoek naar antwoorden. Complex en intrigerend.

Lees verder