De 5 beste (en de 3 slechtste) rollen van Bruce Willis

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 5 beste (en de 3 slechtste) rollen van Bruce Willis

De 5 beste (en de 3 slechtste) rollen van Bruce Willis

|
|

Laatste update:

Hij is kaal, gigantisch charismatisch en als hij 'Yippee Ki Yay' zegt, krijg je overal kippenvel. We hebben het natuurlijk over een van de grote actie-iconen van onze tijd: Bruce Willis. Wat waren zijn allerbeste rollen, en wat waren zijn allerslechtste? 

De 5 beste rollen van Bruce Willis

5. The Last Boy Scout

Critici haalden hun neus op voor The Last Boy Scout, maar wij hebben een groot zwak voor deze idioot vermakelijke actiefilm van Tony Scott (True Romance). De rol van Bruce Willis, een even stoere als cynische detective, lijkt verdacht veel op die van John McClane uit Die Hard. Maar dat is in dit geval eerder een compliment dan een belediging!

4. Sin City

In deze snoeiharde stripverfilming zien we Willis als John Hartigan, een rechercheur die een sadistische seriemoordenaar achter tralies probeert te krijgen. Maar dat is in het corrupte Sin City makkelijker gezegd dan gedaan. Willis zou de rol bijna 10 jaar later opnieuw spelen in het prima vervolg Sin City: A Dame To Kill For.

3. Pulp Fiction

Misschien niet de beste rol van Bruce Willis, maar wel zijn beste film. In dit meesterwerk van Quentin Tarantino speelt hij een verlopen bokser die na een conflict met de maffia een stel babbelzieke huurmoordenaars achter zich aan krijgt. Iedere scène in deze film is om in te lijsten en de fragmenten met Willis zijn geen uitzondering: "Zed's dead, baby. Zed's dead."

2. The Sixth Sense

Dat Bruce Willis meer kon dan alleen de cynische actieheld uithangen, bewees hij met The Sixth Sense. In deze bovennatuurlijke thriller speelt hij een timide kinderpsycholoog die geconfronteerd wordt met een mysterieuze patiënt. De laatste plottwist ging de geschiedenis in als een van de beste filmeindes aller tijden.

1. Die Hard

Alsof we weg konden komen met een andere film op deze plek… In deze kerstklassieker speelt Bruce Willis een uitgebluste politieagent, die tegen wil en dank uitgroeit tot een held wanneer een wolkenkrabber wordt belegerd door terroristen. Met zijn cynische grijns, stoere one-liners en een gitzwart gevoel voor humor zette Willis een nieuwe standaard voor actiesterren. Een nieuwe Die Hard-film is inmiddels al in de maak!

De 3 slechtste rollen van Bruce Willis

3. Death Wish

Een remake van de grimmige misdaadklassieker uit 1974, je moet maar durven. Horrorregisseur Eli Roth (Hostel) ging ervoor en liet de iconische rol van Charles Bronson spelen door Bruce Willis. Het leverde hem een nominatie op voor slechtste acteur bij de volgende Razzie Awards!

2. Look Who’s Talking, Too

De eerste Look Who’s Talking was een geinig uitstapje naar comedy waarin Bruce Willis was te horen als een babbelzieke baby. Maar dit nog meligere vervolg had van ons echt niet gehoeven. Gelukkig bedankte de Die Hard-ster voor het derde deel, waarin ook de honden plotseling konden praten.

1. Acts of Violence

De laatste 10 jaar figureert Willis vooral in inwisselbare B-films met al even inwisselbare titels als Fire with Fire, Extraction en First Kill. In dat rijtje past ook Acts of Violence, een goedkope misdaadfilm waarin de voormalige actieheld voor de tigste keer mag opdraven als verbitterde politieagent. Beloond met een zeldzaam beroerde score van 0% op Rotten Tomatoes!

Lees verder