The New Mutants zou nu rechtstreeks naar Disney+ gaan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
 The New Mutants zou nu rechtstreeks naar Disney+ gaan

The New Mutants zou nu rechtstreeks naar Disney+ gaan

|
|

Laatste update:

Al sinds afgelopen zomer gaan er boze geruchten rond over de al meerdere malen uitgestelde X-Men spin-off The New Mutants. Het zou achter de schermen één groot zooitje zijn omdat regisseur Josh Boone en filmstudio 20th Century Fox het niet eens kunnen worden of het nou wel of geen horrorfilm moet worden. Twee maanden terug riepen we al dat de film in Amerika wellicht rechtstreeks naar Hulu zou gaan, maar volgens het doorgaans betrouwbare Vanity Fair zal de film nu op Disney’s streamingkanaal Disney+ in première gaan.

Limbo

Eigenlijk was het de bedoeling dat The New Mutants op 12 april 2018 uit zou komen, maar toen werd de film ineens uitgesteld naar februari 2019. Toen gingen er bij menigeen al alarmbellen af. Vervolgens ging ook die datum niet door, en werd de release uitgesteld naar 01 augustus 2019. Reshoots zouden nodig zijn voor de nieuwe koers van de film, maar het was lastig om de castleden weer bij elkaar te krijgen. En sinds de overname van Fox door Disney verkeert de film al helemaal in Limbo - ironisch genoeg ook de dimensie waarin Anya Taylor-Joy’s hoofdpersonage Magik een groot deel van haar leven doorbracht. Toen Taylor-Joy vorige maand gevraagd werd naar de tussenstand van zaken zeiden haar rollende ogen genoeg:

Highway To Hell

Hartstikke zonde allemaal, want het bronmateriaal biedt volop mogelijkheden: de oorspronkelijke New Mutants-serie vertelde over tieners die naast al hun puberteitsproblemen ook met hun superkrachten moest omgaan. Daarnaast werd de serie erg trippy toen tekenaar Bill Sienkiewicz zijn duistere fantasie op de verhalen los mocht laten. Hier zou de film dan ook flik door geïnspireerd zijn. Daarnaast hadden ze ook nog zo'n leuke marketingcampagne bedacht waarin de cast poseerde in een foto die een eerbetoon is naar het AC/DC-album Highway To Hell:

 The New Mutants zou nu rechtstreeks naar Disney+ gaan

Officieel staat de bioscoopreleasedatum van The New Mutants nog steeds op 1 augustus, maar waarschijnlijk kun je film dus op zijn vroegst eind 2019 thuis voor de buis zien.

Lees verder