Winter is here: X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants verschoven door GoT?

Winter is here: X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants verschoven door GoT?

Gisteren werd bekend dat de X-Men-films Dark Phoenix én The New Mutants zijn uitgesteld. Fans vragen zich af wat er speelt, en... we hebben inmiddels een aardig idee! De oorzaak ligt o.a. in Westeros!

X-Men: Dark Phoenix zou eigenlijk op 2 november uitkomen, maar is doorgeschoven naar februari 2019. Volgens de site Collider had het testpubliek een paar op- en aanmerkingen op de superheldenfilm, en heeft 20th Century Fox besloten om gedeeltes van de film opnieuw te schieten.

Of het om veel scènes gaat is niet bekend (hoe minder hoe beter, natuurlijk), maar hier komt de factor tijd om de hoek kijken. Dark Phoenix heeft een behoorlijke sterrencast met o.a. Sophie Turner, Michael Fassbender en Jennifer Lawrence. Naar verluidt is het moeilijk om de acteurs weer bij elkaar te krijgen voor nieuwe opnames. 

Winter is here...

Dit geldt in het bijzonder voor Turner (Jean Grey), die nog even een showtje genaamd Game Of Thrones moet afronden. De opnames voor het laatste seizoen van de populaire serie zijn de langste en intensiefste ooit, dus Turner is op z’n vroegst na de zomer weer beschikbaar. De nieuw opgenomen scènes moeten ook weer voorzien worden van special effects, waardoor een soort domino-effect ontstaat.

Het verhaal van The New Mutants is ingewikkelder. De film was eigenlijk al klaar, en had zelfs over twee weken al in de bioscoop moeten draaien! 20th Century Fox was echter niet tevreden met de superhelden/horrorfilm. Geïnspireerd door successen als Deadpool en Logan, spoorde de studio regisseur Josh Boone aan om The New Mutants nóg afwijkender te maken van andere superheldenfilms.

De wijzigingen zijn volgens geruchten nogal ingrijpend. Er wordt gerept dat de film voor de helft opnieuw moet worden opgenomen. Daarnaast worden er twee(!) nieuwe hoofdpersonages aan The New Mutants toegevoegd. Ook in deze film speelt een Game Of Thrones-actrice, Maisie Williams, die waarschijnlijk nog wel even druk is. Omdat Dark Phoenix de datum van The New Mutants overneemt (februari 2019), schuift The New Mutants een half jaartje op.

Al met al is de invloed van Game Of Thrones dus behoorlijk groot! Zelfs de X-Men merken dat de ‘winter gearriveerd is’. Geruchten over dat de films uitgesteld worden door Disney’s overname van FOX lijken vooralsnog ongegrond.