Shot uit Cats (2019)

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Shot uit Cats (2019)

Pure horror: 8 redenen waarom Cats een fucking enge film is

|
|

Laatste update:

Vanaf deze week gaat musicalverfilming Cats de bioscopen letterlijk onveilig maken. Dit visuele gedrocht joeg ons al meerdere keren de stuipen op het lijf. Hoe komt dat eigenlijk? Nou, dat zit zo.

1. Het uiterlijk

De makers van Cats gebruikten een zogenoemde ‘digital-fur’ techniek. Alle acteurs liepen tijdens de opnames in motion-capture-pakjes en hier werd dan later, tijdens het editen, een dikke kattenvacht opgeplakt. Deze mens-kat-hybride’s zien er huiveringwekkend uit. Ontzettend ongemakkelijk ook. En verwarrend, laten we dat vooral niet vergeten. We durven zelfs te stellen dat de personages uit ons jeugdtrauma Wizzy en Woppy er minder doodeng uitzien. En dat zegt genoeg.

Pure horror: 8 redenen waarom Cats een fucking enge film is

2. Kleding

Judi Dench’ poes Old Deuteronomy draagt een soort… jurk? En ook Idris Elba’s vileine kat Macavity heeft blijkbaar kleding. We zien hem onder meer in een soort mega-grote bontjas. Wtf? Is die kleding soms gemaakt van dode katten? Hoe komen ze daaraan? En waarom draagt Idris niet altijd een ‘jas’? We krijgen zijn ‘naked cat flesh’ maar moeilijk uit onze nachtmerries…

3. Het gedrag

Waarom lopen de katten in deze film als mensen? En waarom kruipen ze soms juist wél als katten op vier pootjes? Die onwetendheid maakt ons bang. Bedenk ook even dat de acteurs tijdens de opnames in motion capture-pakjes aan elkaars kont moesten sniffen. Hopelijk krijgen we die behind the scenes-beelden nóóit te zien want dat is zo mogelijk nog surrealistischer...

4. De mash-ups

De beelden uit Cats passen perfect tussen shots uit de engste horrorfilms en we zijn totaal niet verrast. Zelfs horrorgrootmeester Stephen King is het met ons eens! Kijk maar eens naar deze beangstigende mash-up (één van velen).

5. De omgeving

Het merendeel van Cats is gefilmd in een XXL-achtige setting. De makers lieten megalomaan grote sets bouwen. Gigantische huiskamers, bijvoorbeeld – wat op zich al vrij luguber is. Het voelt allemaal heel unheimisch. De gedachte erachter? Hierdoor lijken de mens-katten natuurlijk even groot als gewone katten. Taylor Swift gaf ons, of we nu wilden of niet, een voorproefje.

6. De reviews

Het toonaangevende The Telegraph gaf Cats 0 (!) sterren. De reviewer noemde het een ‘all-time disaster’ waar niemand ongedeerd uitkomt. Miauw! Dit bevestigt alleen maar ons vermoeden: niet alleen de trailers waren akelig en macaber; de film zelf óók. Brrr. Op review-verzamelsite Rotten Tomatoes staat Cats ook al bedroevend laag met een score van 16%. De eerste reacties beloven ook niet veel goeds, tenzij je jezelf graag intens pijnigt natuurlijk. Dan moet je vooral gaan!

7. De penis van Jason Derulo

Rum Rum Tugger, zo heet Jason Derulo’s Cats-personage. Maar hij moet het in de film gek genoeg doen zónder zijn eigen ‘tugger’. Wie zijn insta-pagina een beetje volgt, weet dat er de afgelopen tijd een klein relletje was rondom Jasons penis. Hij postte een zwoele zwembroek-foto, maar die gooide instagram er vervolgens af omdat zijn willy toch iets te zichtbaar was. Ook de makers van Cats haalden Jasons piemel vakkundig weg in post-productie. “Ik ben daar 125 procent zeker van”, zei Jason zelf in een interview met Sirius XM. Alleen de gedachte al… pure horror!

Pure horror: 8 redenen waarom Cats een fucking enge film is
8. Een sekswerker?!

We droppen even een bommetje: Grizabella (Jennifer Hudson) is een kattenprostituee. Ja, dat lees je goed. Een sekswerker op vier pootjes. Laat dat maar even op je inwerken. Alsof het allemaal nog niet fucked up genoeg was…

Pure horror: 8 redenen waarom Cats een fucking enge film is
Als ze nu gewoon Cam’s versie van Cats uit Modern Family hadden gebruikt, zaten we nu niet met dit gedrocht opgescheept…

Cats draait vanaf zaterdag in voorpremières en volgende week volgt de grote release... als je durft!

Lees verder