De rol van Kit Harington in het Marvel Cinematic Universe is bekend! Tenminste...

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De rol van Kit Harington in het Marvel Cinematic Universe is bekend! Tenminste...

Kit Harington speelt Black Knight in Marvel's Eternals!

|
|

Laatste update:

De rol van Kit Harington in het Marvel Cinematic Universe is bekend! Nou ja, bekend... de Game Of Thrones-acteur speelt een wat minder beroemde superheld in The Eternals, die wél een beetje op Jon Snow lijkt.

Eerder deze week gingen er geruchten dat Kit Harington na Game Of Thrones te zien zou zijn in het Marvel Cinematic Universe. In eerste instantie koppelden we de ex-Jon Snow aan Moon Knight, de misdaadbestrijder die zijn krachten krijgt van een Egyptische god, maar dat was een beetje voorbarig.

Op D23 werd bekendgemaakt dat Kit Harington in de Marvel-film The Eternals zal spelen. Hij is te zien als het personage Dane Whitman, oftewel Black Knight. Da’s niet dezelfde als in Monty Python, helaas.

Deze zwarte ridder heeft eigenlijk geen speciale krachten, maar wel een magisch zwaard dat hem erg sterk maakt. Helaas is deze Ebony Blade ook vervloekt waardoor de drager langzaam bloeddorstig en krankzinnig wordt.

Black Knight en The Eternals

Zoals bij bijna alle superhelden bestaan er meerdere versies van Black Knight, de ene sterker dan de andere en met een belangrijkere rol. Dane Whitman wordt in de comics wel eens gekoppeld aan de Eternal Sersi. Toevallig werd gisteren bekend dat dit personage ook in de film zit, en wel gespeeld wordt door Gemma Chan (Crazy Rich Asians).

In het Marvel-Universum zijn The Eternals een soort voorlopers van superhelden zoals we ze kennen. Ze werden door een buitenaards ras gemaakt om de aarde te beschermen tegen schurken (de Deviants). De serie verweeft bestaande mythologie, zoals de Griekse en Egyptische, met superheldenverhalen. De Griekse goden en King Arthur zouden bijvoorbeeld gebaseerd zijn op deze Eternals. Grappig idee!

Naast Harington en Chan wisten we al dat Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjian en Selma Hayek meespelen in The Eternals. Mogelijk is zelfs Keanu Reeves in de race. Het past goed bij Marvel nieuwe strategie: in plaats van steeds opbouwen naar grote films, zoals bij The Avengers, wil het bedrijf ook ‘out of the blue’ films met grote casts maken, zoals Guardians Of The Galaxy. Het is de bedoeling dat in deze films de meest obscure helden te zien zullen zijn.

Dat blijkt wel, want we vermoeden dat de meeste Marvel-filmfans nog nooit van de Black Knight hadden gehoord. The Eternals staat gepland voor november 2020. Vandaag hoorden we trouwens dat Black Panther 2 pas 2022 in de bioscoop draait!

Lees verder