Breaking: James Gunn terug bij Marvel/Disney voor Guardians Of The Galaxy 3!

Veronica Superguide logo
Breaking: James Gunn terug bij Marvel/Disney voor Guardians Of The Galaxy 3!

Breaking: James Gunn terug bij Marvel/Disney voor Guardians Of The Galaxy 3!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wat!? Guardians Of The Galaxy Vol. 3 komt alsnog: mét de vorig jaar ontslagen regisseur James Gunn!

De Amerikaanse site Deadline zegt het nieuws bevestigd te hebben bij Disney én het team van James Gunn zelf. Volgens de site werd de beslissing al een paar maanden geleden genomen, nadat Gunn een paar gesprekken had met Disney-directeur Paul Horn.

Niemand had er meer op gerekend, aangezien James Gunn al een overstap naar de concurrent had gemaakt. De regisseur was al gestrikt om Suicide Squad 2 te schrijven én regisseren.

Fans van Harley Quinn hoeven niet te vrezen… Gunn maakt het vervolg op Suicide Squad, zonder Will Smith helaas, en maakt daarna een doorstart bij Disney als regisseur van Guardians Of The Galaxy Vol. 3.

Aangezien Suicide Squad 2 gepland staat voor een release in juli 2021, moeten we sowieso nog aardig wat geduld hebben. Een derde deel van Guardians Of The Galaxy zou dan op z’n vroegst in 2022 verschijnen, hoewel 2023(!) dan aannemelijker lijkt. Naast dat dit nog heel lang duurt, valt ons nu pas op hóe futuristisch 2020 klinkt! Wow! Maar dat terzijde.

De Gunn-factor

James Gunn werd vorig jaar op straat gezet door Disney en Marvel, nadat een alt-right-blogger nogal wanstaltige tweets van de regisseur had opgeduikeld. Gunn gaf toe dat hij de ranzige grappen jaren geleden geschreven had, maar dat hij er inmiddels spijt van had.

Disney ontsloeg Gunn nogal overhaast, wat hen veel kritiek opleverde van fans én de cast. Hoewel Disney hier (ogenschijnlijk) niet van onder de indruk was, is er achter de schermen blijkbaar altijd contact gebleven. Horn werd overtuigd om Gunn weer aan te nemen, omdat de regisseur publiekelijk oprechte excuses aanbood, en nóóit uithaalde naar Disney en Marvel tijdens de ophef.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 werd voor onbepaalde tijd uitgesteld, en de geruststellende woorden van de hoofdrolspelers klonken al een tijdje… niet meer zo geruststellend. Goed nieuws voor Guardians-fans, hoewel het écht nog wel even duurt allemaal! Rocket Raccoon maakt het allemaal niet meer mee...

Lees verder