James Gunn ontslagen: Guardians Of The Galaxy 3 zonder regisseur

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
James Gunn ontslagen: Guardians Of The Galaxy 3 zonder regisseur

James Gunn ontslagen: Guardians Of The Galaxy 3 zonder regisseur

|
|

Laatste update:

Disney heeft James Gunn per direct ontslagen. Gunn zou binnenkort Guardians Of The Galaxy Vol. 3 regisseren, maar dat feest gaat niet door. Aanleiding zijn een paar oude tweets van de filmmaker.

Gunn maakte jaren geleden (tussen 2009 en 2012) regelmatig verschrikkelijke grappen op Twitter. Seksueel misbruik, transgenders, necrofilie: Gunn maakte er in die tijd de lompste grappen over.

De regisseur bood er in het verleden meerdere malen zijn excuses voor aan, maar toch is hij ingehaald door het verleden. Een Amerikaanse blogger verzamelde de rotgrappen, en gaf ze via sociale netwerken een ‘tweede leven’. Disney zag zich blijkbaar genoodzaakt om Gunn weg te sturen.

Da’s nie Disney

De beslissing is opvallend, aangezien deze tweets ongetwijfeld eerder ter sprake zijn gekomen. James Gunn ageert op sociale media regelmatig tegen de Amerikaanse president Trump. Het opdreggen van zijn oude rotgrapjes wordt gezien als een wraakactie van Trump-aanhangers; Disney gaat er vooralsnog in mee. De situatie wordt vergeleken met het ontslag van Roseanne Barr een tijdje geleden, maar is toch niet helemaal hetzelfde, aangezien Gunn dacht dat het om een afgesloten hoofdstuk ging.

De regisseur van Guardians Of The Galaxy, Slither en Super reageerde als volgt. Hij geeft volmondig toe dat hij de grappen jaren geleden maakte, maar dat hij in de tussentijd als persoon is gegroeid.

Tromaboy

Gunn beschouwt zichzelf al jarenlang niet meer als de provocateur die hij vroeger was. Hij begon zijn carrière bij Troma; de beroemde onafhankelijke studio die zich specialiseert in bizarre splatterfilms, zoals The Toxic Avenger. Het eerste script dat hij schreef was een extreem ranzige variant op Romeo en Julia (Tromeo And Juliet).

James Gunn accepteert zijn congé. ‘Ik blijf verantwoordelijk voor mijn uitspraken, ook al zijn ze jaren oud. Ik bied mijn oprechte excuses aan, en wens iedereen alle liefde toe.’

De Guardians-regisseur kreeg al snel bijval van collega’s, zoals Drax-acteur Dave Bautista. Gunn zou dit weekend eigenlijk op Comic-Con praten over een nieuw filmproject, maar hij heeft zijn optreden geannuleerd.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 staat gepland voor een release in 2020. Gunn regisseerde de eerdere films niet alleen; hij schreef ze ook. Het is op het moment niet duidelijk hoe Disney verder wil gaan met de succesvolle Marvel-reeks.

Lees verder